27

Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε τοποθετήσεις στους περισσότερους κλάδους.

Ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 1,15% στις 4.226,22 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 99,1 εκατ. ευρώ.

Ο ΟΤΕ κάνει άλμα 4,14% στα 21,14 ευρώ, καθώς τα αποτελέσματα εννεαμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς. «Η μετοχή ανεβαίνει, γιατί τα αποτελέσματα είναι πολύ καλύτερα από ό,τι ανέμενε η αγορά. Αναμένονται τώρα αναβαθμίσεις από οίκους» είπε στο Reuters αναλυτής που ζήτησε ανωνυμία.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης και ο ΟΠΑΠ (+0,73% στα 27,46 ευρώ), που ανακοινώνει τα αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης. Σύμφωνα με έντεκα αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters, θα ανακοινώσει αύξηση 7% των καθαρών κερδών τρίτου τριμήνου, στα 121,3 εκατ. ευρώ.

Κέρδη 2,96% στα 26,40 ευρώ σημειώνει η Folli-Follie. Χθες, Τρίτη, η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση 24,7% στα κέρδη εννεαμήνου.

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν επίσης η Εθνική (+2,05% στα 35,92 ευρώ), η Cosmote (+2% στα 20,40 ευρώ) και η Τράπεζα Πειραιώς (+1,67% στα 23,14 ευρώ).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ