Στον ΟΓΑ παραμένουν οι επαγγελματίες σε δήμους με πληθυσμό έως 1.200 κατοίκους
Σε αύξηση του πληθυσμιακού ορίου για την υπαγωγή των ελευθέρων επαγγελματιών στον OΓΑ ή στο ΤΕΒΕ από 1.000 σε 1.200 κατοίκους προχώρησε ο υπουργός Απασχόλησης Σ.Τσιτουρίδης. Σταδιακή κατάργησης της έκπτωσης επί των δύο πρώτων κλιμακίων του ΤΕΒΕ.
27
Αλλαγές στο μίνι-ασφαλιστικό αναφορικά με τους ασφαλισμένους του Oργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΤΕΒΕ, ΤΑΕ, ΤΣΑ) έκανε την Τετάρτη ο υπουργός Απασχόλησης Σ.Τσιτουρίδης.
Ειδικότερα, προχώρησε σε αύξηση του πληθυσμιακού ορίου για την υπαγωγή των ελευθέρων επαγγελματιών στον OΓΑ ή στο ΤΕΒΕ από τους 1.000 στους 1.200 κατοίκους.
Έτσι, οι νέοι ασφαλισμένοι του OΑΕΕ (ΤΕΒΕ), εφόσον έχουν την έδρα τους σε δήμους με περισσότερους από 1.200 κατοίκους, θα ασφαλίζονται σε αυτόν και σε διαφορετική περίπτωση στον OΓΑ, ενώ οι ήδη ασφαλισμένοι των δύο Ταμείων δεν επηρεάζονται.
Επίσης με διόρθωση του κ. Τσιτουρίδη προβλέπεται ότι δεν καταργείται για τους ήδη ασφαλισμένους του ΤΕΒΕ η έκπτωση 30% επί των πρώτων δύο υποχρεωτικών ασφαλιστικών κλιμακίων.
Το ίδιο προνόμιο θα συνεχίσει να παρέχεται και σε όσους ασφαλιστούν εφεξής στον ενιαίο πλέον OΑΕΕ, ωστόσο η έκπτωση θα περιορίζεται κατά 10% ετησίως, αρχής γενομένης από 1/1/2008.
Ως αποτέλεσμα, η έκπτωση μειώνεται σε 20% το 2008, 10% το 2009 και από το 2010 θα είναι μηδενική.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΕΟ ΚΚΕ: Να ενταθεί η πάλη κόντρα στο σχολείο-«εξεταστικό κέντρο» για τις ανάγκες της αγοράς
- Η Κύπρος ανακοίνωσε πως θα συμμετάσχει στο «Συμβούλιο για την Ειρήνη στη Γάζα» του Τραμπ ως παρατηρητής
- ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-3 σετ: Νίκη για τις ερυθρόλευκες, με 16 μπλοκ και πρώτη σκόρερ την Κούμπουρα
- Αρχαία Ολυμπία: Νεκρός 54χρονος σε χωράφι στην Νεράιδα – Τον καταπλάκωσε το τρακτέρ του
- Αττικής Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών, κλειστό το ρεύμα προς Αεροδρόμιο από Ελευσίνα έως Αιγάλεω
- Σοκ στην Κρήτη: 63χρονος σκότωσε με μαχαίρι τον αδελφό του
