Προσπαθούν να εγκλιματιστούν στη Φουκουόκα οι Έλληνες διεθνείς
Πίστωση χρόνου έως ότου εγκλιματιστούν στις νέες συνθήκες ζήτησαν οι παίκτες της εθνικής ομάδας βόλεϊ, που την Κυριακή έκαναν την πρώτη τους προπόνηση στη Φουκουόκα, μετρώντας πλέον αντίστροφα για την έναρξη της Παρασκευής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.
26
Με διπλή προπόνηση κύλησε η -ουσιαστικά πρώτη- ημέρα των διεθνών στη Φουκουόκα. Οι παίκτες της εθνικής ομάδας βόλεϊ είχαν έτσι την ευκαιρία να ξεμουδιάσουν ύστερα από το κοπιαστικό ταξίδι που προηγήθηκε της άφιξής τους στην ιαπωνική πόλη, η οποία θα φιλοξενήσει τον β όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, αν και όπως έλεγαν θα χρειαστούν ακόμη τουλάχιστον δύο ημέρες έως ότου έρθουν στην επιθυμητή κατάσταση.
«Στα φιλικά με τη Σερβία πετούσαμε, τώρα δεν μπορούμε να πάρουμε τα πόδια μας. Είμαστε πολύ αργοί σε ταχύτητα και αντίδραση και θα πρέπει να περάσει το πρώτο τριήμερο για να συνηθίσει το σώμα μας στα νέα δεδομένα», έλεγε ο Νίκος Ρουμελιώτης.
Το μεσημέρι (12:00-13:30) οι Ελληνες διεθνείς έκαναν βάρη στην αίθουσα ενός σχολείου, κοντά στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η αποστολή. Το απόγευμα (18:00-20:30) έκαναν προπόνηση στο ίδιο σχολείο, το οποίο όπως αποδείχθηκε διαθέτει εξαιρετικές εγκαταστάσεις.
Αρχικά οι παίκτες της εθνικής τα έχασαν όταν αντίκρισαν τα δύο κλειστά γήπεδα μπάσκετ, με το εξαιρετικό παρκέ, που στεγάζονταν στον ίδιο χώρο.
Περνώντας στο κλειστό του βόλεϊ η έκπληξη έγινε θαυμασμός, βλέποντας τρία (!) άρτια γήπεδα στη σειρά, στον ίδιο χώρο, και μιλάμε για τις αθλητικές εγκαταστάσεις ενός ιαπωνικού σχολείου! «Τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει στην Ελλάδα, ούτε καν στην Α1», ήταν η διαπίστωση των αθλητών.
Πριν την προπόνηση, ο Βασίλης Κουρνέτας αισθάνθηκε έναν μυϊκό σπασμό στον δικέφαλο, όμως όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια ήταν άνευ σημασίας και ο πασαδόρος του Ολυμπιακού μετείχε κανονικά στο πρόγραμμα. Υστερα από μία δυνατή προθέρμανση, ο Κώστας Χαριτωνίδης έβαλε τους παίκτες να εκτελέσουν ασκήσεις σε θέσεις άμυνας-επίθεσης, για να τελειώσει η απογευματινή προπόνηση με τακτική.
Τοπρόγραμμα της Δευτέραςπεριλαμβάνει πάντως περισσότερη δράση, καθώς το πρωί (10:00) η εθνική θα κάνει προπόνηση, ενώ το απόγευμα (18:00) θα αντιμετωπίσει σε φιλικό αγώνα την ομάδα βόλεϊ της Φουκουόκα, τους Πάνθερς, που μετέχει στο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας της Ιαπωνίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χούλιο Ιγκλέσιας: Η ισπανική δικαιοσύνη «φρενάρει» τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση – Η απάντησή του
- Φλερτ διαρκείας μεταξύ Ρεάλ και Ρόδρι
- Γαλλία: Η Danone ανακαλεί παρτίδες βρεφικού γάλακτος λόγω ανησυχιών για τοξική επιμόλυνσή του προϊόντος
- ΗΠΑ: Πυκνό χιόνι και πολικό ψύχος, δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί αντιμέτωποι με σφοδρή χειμερινή καταιγίδα
- Ξεκίνησαν οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.: Αποστρατεύονται υπαρχηγός και επιτελάρχης
- Φενέρμπαχτσε – Μπασκόνια 84-71: Με ηγέτη τον Χόρτον-Τάκερ οι Τούρκοι
