Λονδίνο, η ακριβότερη ευρωπαϊκή πόλη για να πας σινεμά
Το εισιτήριο για τον κινηματογράφο στο Λονδίνο κοστίζει τρεις φορές ακριβότερα σε σχέση με το μέσο όρο των ευρωπαϊκών πρωτευουσών. Ένας ενήλικας που θέλει να παρακολουθήσει μια ταινία στο Odeon της πλατείας Λέστερ πρέπει να πληρώσει έως 17,50 λίρες.
38
Το εισιτήριο για τον κινηματογράφο στο Λονδίνο κοστίζει τρεις φορές ακριβότερα σε σχέση με το μέσο όρο των ευρωπαϊκών πρωτευουσών. Ένας ενήλικας που θέλει να παρακολουθήσει μια ταινία το Σαββατόβραδο στο Odeon της πλατείας Λέστερ πρέπει να πληρώσει έως 17,50 λίρες (σχεδόν 26 ευρώ).
Ο μέσος όρος σε δέκα μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες είναι οι 4,95 λίρες.
Τα ευρήματα της μελέτης, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της συνέλευσης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών του Λονδίνου, δημοσιοποιήθηκαν την Τρίτη, παραμονή της έναρξης του 50ού κινηματογραφικού φεστιβάλ στη βρετανική πρωτεύουσα.
«Ο κινηματογράφος ήταν ένα λαϊκός και φτηνός τρόπος διασκέδασης, αλλά στο Λονδίνο μετατρέπεται ταχύτατα σε πολυτέλεια που λίγοι μπορούν να πληρώνουν» δήλωσε η εκπρόσωπος της συνέλευσης για τον Πολιτισμό, Ντι Ντούσεϊ.
Ακόμη και σε πολλές αίθουσες στα προάστια, η τιμή του εισιτηρίου ανέρχεται στις οκτώ λίρες για έναν ενήλικα.
Ο Κρις Χίλτον, διευθυντής στο Odeon στην πλατεία Λέστερ, έσπευσε να δηλώσει ότι οι τιμές στην αίθουσα αυτή κυμαίνονται από 9 έως 17,50 λίρες, ανάλογα με τις θέσεις και τη σειρά. «Όσον αφορά τα καθίσματα, ο κινηματογράφος εισήγαγε τις έξτρα θέσεις στον περιζήτητο βασιλικό κύκλο του κινηματογράφου. Οι θέσεις αυτές είναι τοποθετημένες έτσι ώστε να προσφέρουν στους λάτρεις της έβδομης τέχνης τη μέγιστη πολυτέλεια σε ασημένια οθόνη, με επιπλέον χώρο για τα πόδια. Οι θέσεις αυτές εξαντλούνται αμέσως, όταν στην αίθουσα προβάλλονται σπουδαίες ταινίες» πρόσθεσε.
Ωστόσο, μια κεντρική αίθουσα στο Λονδίνο, το Prince Charles Cinema, ακόμη διατηρεί στη 1 λίρα το εισιτήριό της, ενώ για τη βραδινή παράσταση η είσοδος κοστολογείται στις 4 λίρες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι ομάδες που θα συνθέσουν το ζευγάρι του επόμενου Betsson Super Cup Ελλάδας
- Βύρων Κοτζαμάνης: «Το 2060 οι Ελληνες θα είμαστε όσοι και τη δεκαετία του 1960 αλλά πολύ πιο μεγάλοι σε ηλικία»
- «Τόσο Πολύ»: Το νέο πρωτότυπο έργο της Μυρτώς Παπαχριστοφόρου στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια
- Ηράκλειο: Σοκ από τον βαρύ τραυματισμό της 28χρονης μητέρας 4 παιδιών – Τι εξετάζουν οι Αρχές
- Αρκάς: Η καλημέρα της νέας εβδομάδας
- Περπάτημα: Τα 5 λάθη που κάνουμε όλοι χωρίς να το καταλαβαίνουμε
- Φοροδιαφυγή: Έρχονται έλεγχοι με ΑΙ και ηλεκτρονικές διασταυρώσεις
- Ο Γρηγόρης διαψεύδει τον Δημητριάδη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442