Τετάρτη 29 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Με τιμώμενο «πρόσωπο» τον Δον Κιχώτη ξεκινά στις 25 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς της πόλης. Ο γνωστός ήρωας του Θερβάντες ξεπηδά από τα σκίτσα 25 Ισπανών δημιουργών, τις σελίδες των «Αθηναϊκών Νέων» και το πενάκι του Μποστ.

71

Με τιμώμενο «πρόσωπο» τον Δον Κιχώτη ξεκινά στις 25 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς της πόλης. Ο γνωστός ήρωας του Μιγκέλ Θερβάντες ξεπηδά από τα σκίτσα 25 Ισπανών δημιουργών, τις σελίδες των «Αθηναϊκών Νέων» και το πενάκι του Μποστ.

Όπως γράφει τη Δευτέρα η εφημερίδα Τα Νέα, τα έργα από την Ισπανία και την Ελλάδα θα εκτεθούν στην προβλήτα Α του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, στο φεστιβάλ που διοργανώνεται από το περιοδικό «Γαλέρα» και το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα παρουσιαστεί μια έκθεση 25 σημαντικών Ισπανών δημιουργών, με έργα βασισμένα σε κεφάλαια του Δον Κιχώτη.

Oι επισκέπτες του φεστιβάλ θα δουν επίσης γελοιογραφίες του Μποστ εμπνευσμένες από τον ήρωα του Θερβάντες και σκίτσα με θέμα τον Δον Κιχώτη του Φωκίωνα Δημητριάδη, δημοσιευμένα στα «Αθηναϊκά Νέα» την εποχή της Κατοχής. Τα έργα τους για το γενναίο, αλλά αφελή ευπατρίδη, προσθέτουν στο φεστιβάλ 20 Έλληνες δημιουργοί κόμικς.

Στο κλείσιμο του αφιερώματος στον Δον Κιχώτη θα γίνουν ομιλίες και οπτικοακουστικές παρουσιάσεις από μελετητές και δημιουργούς των κόμικς και του κινηματογράφου για τη σχέση του ήρωα με την τέχνη, ενώ θα προβληθούν η ομώνυμη ταινία του Όρσον Γουέλς και το σχετικό ντοκιμαντέρ Lost in La Mancha του Τέρι Γκίλιαμ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Φουστέρ: «Η καρδιά μου θα είναι μαζί σας, πάμε Ολυμπιακάρα μου» (pic)

Ο Νταβίντ Φουστέρ έστειλε το δικό του μήνυμα στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 29 Μαϊου 2024