
Δεκάδες ποδοπατήθηκαν σε προεκλογική συγκέντρωση στην Υεμένη
Δεκάδες ποδοπατήθηκαν σε προεκλογική συγκέντρωση στην Υεμένη
36
Τουλάχιστον 51 ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου και περισσότεροι από 230 τραυματίστηκαν σε στάδιο της Υεμένης όπου πραγματοποιούσε προεκλογική συγκέντρωση ο πρόεδρος της χώρας Αλι Αμπντάλα Σάλεχ.
Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, το περιστατικό στην περιοχή Ιμπ, 192 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Σαναά, σημειώθηκε λίγα λεπτά αφότου ο πρόεδρος ολοκλήρωσε την ομιλία του και αναχώρησε απο το στάδιο όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 100.000 άνθρωποι.
Πολλοί είχαν μείνει έξω από το στάδιο πριν αρχίσει η συγκέντρωση και όταν οι πόρτες άνοιξαν προσπάθησαν να εισέλθουν, θεωρώντας ότι ο πρόεδρος συνεχίζει την ομιλία, με αποτέλεσμα πολλοί απαυτούς να ποδοπατηθούν.
Στις 20 Σεπτεμβρίου πρόκειται να διεξαχθούν προεδρικές εκλογές στην Υεμένη και ο νυν πρόεδρος, που πιστεύεται ότι θα επανεκλεγεί, περιοδεύει στις επαρχίες της χώρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Reuters
- Κερατσίνι: Ανδρας έπεσε στο κενό από μπαλκόνι 2ου ορόφου ενώ τον «προσέγγιζαν» αστυνομικοί
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Γκρίνιες, εμφύλιοι, αλληλοκαρφώματα
- Νέες κυρώσεις προς την Κούβα ανακοίνωσε ο Μάρκο Ρούμπιο
- Ο Λούλα δηλώνει πολύ ικανοποιημένος μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ – Στο τραπέζι τα ορυκτά
- Europa League: Πότε και πού θα πραγματοποιηθεί ο τελικός
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 08.05.2026]


