
Δέκα νεκροί και 17 τραυματίες από έκρηξη βόμβας στο Ντιγιαρμπακίρ
Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 17 τραυματίσθηκαν από έκρηξη βόμβας σε δρόμο, κοντά στο πάρκο της πόλης Ντιγιαρμπακίρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Το σημείο βρίσκεται στο κέντρο της τουρκικής αυτής επαρχίας που κατοικείται κυρίως από Κούρδους.
28
Δέκαάνθρωποι σκοτώθηκαν -μεταξύ αυτώνεπτά παιδιά- και 17 τραυματίσθηκαν από έκρηξη βόμβας σε δρόμο, κοντά στο πάρκο Κοσιούγολου του Ντιγιαρμπακίρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας.
Το σημείο βρίσκεται στη συνοικία Μπαγλάρ, στο κέντρο της τουρκικής αυτής επαρχίας, η οποία κατοικείται κυρίως από Κούρδους.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, μεταξύ των νεκρών είναιεπτά παιδιά.
Δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την ενέργεια. Οι αρχές εκτιμούν ότι ως πυροκροτητής της βόμβας χρησιμοποιήθηκε ένα κινητό τηλέφωνο. Τούρκοι στρατιώτες και αστυνομικοί έχουν κλείσει τις εισόδους και εξόδους του Ντιγιάρμπακιρ.
Πρόκειται για την τελευταία μίας σειράς επιθέσεων σε τουριστικά θέρετρα της Τουρκίας, από τις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 12 άνθρωποι τις τελευταίες εβδομάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Το μήνυμα του Πρόεδρου της Δημοκρατίας μετά την Ανάσταση
- Wall Street: Νέος δείκτης που σορτάρει την ιδιωτική πίστη
- «Φτάνει με την προσωπική ειδωλολατρία και την ειδωλολατρία του χρήματος», ειπε ο Πάπας Λέων
- ΑΑΔΕ: Επιχείρηση Supercars – Δεσμεύτηκαν 229 πολυτελή ΙΧ με ξένες πινακίδες
- Fed: Στο μικροσκόπιο της οι μεγάλες τράπεζες για την έκθεσή τους στην ιδιωτική πίστη
- Νέος Κόσμος: Σακούλες με μολότοφ κατέσχεσαν λίγο πριν το Χριστός Ανέστη – Αποκλειστικές εικόνες

