26

Η Βραζιλία κατέκτησε τον τίτλο στο Παγκόσμιο Λιγκ 2006 και μαζί το έπαθλο του 1 εκ. δολαρίων. Είναι η 6η φορά και η 4η συνεχόμενη που η Βραζιλία κατακτά τον τίτλο στη διοργάνωση, ενώ η Γαλλία για πρώτη φορά πήρε την 2η θέση.

Στον τελικό που έγινε στο στάδιο Λουσνίκι παρουσία 7.500 θεατών η Βραζιλία νίκησε τη Γαλλία 3-2 (22-25, 23-25, 25-22, 25-23, 15-13), ενώ στον μικρό τελικό όπου πρώτος διαιτητής ήταν ο Βασίλης Αντωνούλης η Ρωσία νίκησε τη Βουλγαρία 3-0 (25-20, 25-19, 25-19).

Πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης ψηφίστηκε ο Βραζιλιάνος Τζίμπα.

Ο Γάλλος Σεμπάστιαν Ρουέτ αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ με 100 πόντους στην τελική φάση της διοργάνωσης που έγινε στη Μόσχα.

Ο Βραζιλιάνος Αντρε Νασιμέντο πήρε τον τίτλο του καλύτερου σέρβερ και ο Γάλλος Βινσέντ Μοντμίτ καλύτερος μπλοκέρ.

Τον τίτλο του καλύτερου επιθετικού απέσπασε ο Βούλγαρος Ματέι Καζίνσκι και του καλύτερου πασαδόρου ο Βούλγαρος Αντρέι Ζέκοφ.

Στην γηπεδούχο Ρωσία και τον Αλεξέι Βεμπρόφ πήγε ο τίτλος του καλύτερου λίμπερο.

1.Βραζιλία
2.Γαλλία
3.Ρωσία
4.Βουλγαρία
5.Σερβία
6.Ιταλία
7.Αργεντινή
-.Κούβα
-.Πολωνία
13.Κίνα
-.Αίγυπτος
-.Ιαπωνία
-.Πορτογαλία

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ