Η ασπιρίνη δεν ενισχύει τον κίνδυνο αποβολής του κυήματος
Νέα Υόρκη: Η χρήση ασπιρίνης δεν σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο αποβολής του κυοφορούμενου εμβρύου, σύμφωνα με νέα στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Epidemiology.
Νέα Υόρκη: Η χρήση ασπιρίνης δεν σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο αποβολής του κυοφορούμενου εμβρύου, σύμφωνα με νέα στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Epidemiology.
Ωστόσο, απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση του θέματος ώστε να τεκμηριωθεί η ασφάλεια της ασπιρίνης στην εγκυμοσύνη.
Ερευνητική ομάδα του Εθνικού Ινστιτούτου Παιδικής Υγείας και Ανθρώπινης Ανάπτυξης, με επικεφαλής την Δρ Σάρα Κέιμ ανέλυσε στοιχεία που αφορούσαν 54.000 εγκύους από μελέτη που είχε διενεργηθεί την περίοδο 1959-1965, όταν η χρήση ασπιρίνης στην εγκυμοσύνη ήταν συχνή και άλλα ΜΣΑΦ δεν ήταν διαθέσιμα. Συγκρίθηκε η χρήση της ασπιρίνης μεταξύ 542 γυναικών που απέβαλαν και 2.587 που γέννησαν υγιείς απογόνους.
Το 29% των γυναικών που απέβαλλαν και το 34% εκείνων που δεν απέβαλαν δεν ανέφεραν χρήση ασπιρίνης κατά τη διάρκεια της κύησης. Δεν προέκυψε σχέση μεταξύ λήψης ασπιρίνης κατά τη διάρκεια του δεύτερου και τρίτου μήνα της κύησης και αποβολής, ενώ η λήψη ασπιρίνης τον τέταρτο και πέμπτο μήνα συσχετίστηκε με μικρότερο κίνδυνο αποβολής.
Μελλοντικές έρευνες για την επίδραση της χρήσης ασπιρίνης πριν και σε διάφορα στάδια της κύησης είναι απαραίτητες για να διασφαλιστεί ότι η σκόπιμη χρήση στις τεχνικές υποβοηθούμενης γονιμότητας δεν είναι επιβλαβής για την εγκυμοσύνη και για να καταγραφεί ο διαρκής κίνδυνος από την περιστασιακή χρήση ασχέτως κυήσεως.
Αν και η ασπιρίνη μπορεί να είναι ένα παλαιό σκεύασμα και πολλά άτομα δεν την χρησιμοποιούν πια, είναι πραγματικά αξιόπιστη και ίσως αξίζει να μελετηθεί καλύτερα, ειδικά τώρα που έρχονται συνεχώς στη δημοσιότητα στοιχεία ότι τα νεότερα ΜΣΑΦ έχουν παρενέργειες.
health.in.gr
- Η Καϊράτ θα παίξει με μαύρα περιβραχιόνια απέναντι στον Ολυμπιακό
- Ο σκύλος της φυλής Δαλματίας: Αθλητικός, ευγενικός και πανέξυπνος
- Αντιδράσεις για την επίσκεψη Σάλεχ στην Αθήνα και τις αναφορές στο τουρκολιβυκό μνημόνιο
- Αυτό είναι το πιο χριστουγεννιάτικο σπίτι της Αθήνας – Πού βρίσκεται
- Τολμηρή ληστεία στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας: Σπάνιες γκραβούρες Ματίς και Πορτινάρι στα χέρια ενόπλων
- Η Φιορεντίνα με «διαβατήριο για τη Serie B»


