Πρόστιμα 1,5 εκατ. ευρώ στην αγορά καυσίμων επέβαλε η υπερνομαρχία Αθηνών από το 2003
Πρόστιμα συνολικού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ έχει επιβάλει η υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς την τελευταία τετραετία σε επιχειρήσεις της αγοράς καυσίμων που παρανομούν σε βάρος των καταναλωτών. Το α εξάμηνο του 2006 επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 165.000 ευρώ.
88
Πρόστιμα συνολικού ύψους 1,5 εκατ. ευρώ έχει επιβάλει η υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς την τελευταία τετραετία σε επιχειρήσεις της αγοράς καυσίμων που παρανομούν σε βάρος των καταναλωτών.
Από το συνολικό ποσό του 1.500.000 ευρώ, τη «μερίδα του λέοντος» κερδίζουν οι εταιρείες πετρελαιοειδών και ακολουθούν τα πρατήρια υγρών καυσίμων, οι ναυτιλιακές εταιρείες, οι αυτοκινητιστές, τα ξενοδοχεία – ενοικιαζόμενα δωμάτια, οι εταιρείες κατασκευών – υλικών οικοδομών και διάφορες άλλες επιχειρήσεις.
Ειδικότερα για το πρώτο εξάμηνο του 2006 έχουν επιβληθεί συνολικά 30 πρόστιμα, που ανήλθαν στο ποσό των 165.000 ευρώ.
Αν και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση δεν έχει στην αρμοδιότητά της τον έλεγχο της διαμόρφωσης των τιμών, ωστόσο οι έλεγχοι αποσκοπούν στις περιπτώσεις νοθείας, στις αδειοδοτήσεις, στα βιβλία διακίνησης καυσίμων, στους τιμοκαταλόγους, στις αντλίες με λιτρομετρήσεις, στον έλεγχο των ανηρτημένων πινακίδων αλλά και στον τρόπο αναγραφής των προϊόντων.
«Την περίοδο αυτή που η τιμή του πετρελαίου αυξάνεται διαρκώς, εντείνουμε ακόμη περισσότερο την προσπάθειά μας για να προστατεύσουμε την τσέπη των καταναλωτών», δήλωσε η υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς Φώφη Γεννηματά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
- Φωτιά στα Καζάνια στο Πέραμα: «Κλείστε τα παράθυρα των σπιτιών σας» – Ήχησε το 112

