Σκηνικό βίας και αίματος για μία ακόμη ημέρα στο Αφγανιστάν
Αισθητή για μία ακόμη ημέρα έγινε η παρουσία των ανταρτών Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, οι οποίοι πραγματοποίησαν επίθεση κατά φυλακίου της Αστυνομίας στο δυτικό τμήμα της χώρας και έπληξαν όχημα των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο Αμερικανοί.
31
Αισθητή για μία ακόμη ημέρα έγινε η παρουσία των ανταρτών Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, οι οποίοι πραγματοποίησαν επίθεση κατά φυλακίου της Αστυνομίας στο δυτικό τμήμα της χώρας και έπληξαν όχημα των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων.
Από την επίθεση εναντίον της Αστυνομίας σκοτώθηκαν τρεις αστυνομικοί και τραυματίστηκαν άλλοι επτά. Εκατοντάδες μαχητές Ταλιμπάν οδήγησαν φορτηγά στην επαρχία Φαράχ του δυτικού Αφγανιστάν και επιτέθηκαν κατά του φυλακίου με χειροβομβίδες και πυρά πολυβόλων.
Μετά την επίθεση, οι αντάρτες επανέκαμψαν στην επαρχία Χελμάντ που έχει γίνει συχνά θέατρο αιματηρών συγκρούσεων.
Σε άλλο επεισόδιο, έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου προκάλεσε τον τραυματισμό δύο Αμερικανών στρατιωτών, οι οποίοι περιπολούσαν τη Δευτέρα στο νότιο Αφγανιστάν. Επίσης, καμικάζι έβαλε στο στόχαστρο κονβόι των συμμαχικών δυνάμεων στην Κανταχάρ.
Εν τω μεταξύ, στην Κανταχάρ πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη τη Δευτέρα ο ηγέτης της βρετανικής αντιπολίτευσης Ντέιβιντ Κάμερον για να επισκεφθεί τους Βρετανούς στρατιώτες εκεί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επιστολή αποκαλύπτει πόσα πλήρωσε -και τι όφειλε- ο Φράνκο για πίνακα του Γκόγια που ήθελε να χαρίσει στον Χίτλερ
- Ποιος είναι ο 54χρονος Έλληνας που συνελήφθη στη Ροδόπη για σαμποτάζ σε γερμανικά πολεμικά πλοία
- Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών: Στο Top 5 των τουριστικών προορισμών η Αθήνα
- Καλαματιανός: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δίνει λευκή επιταγή σε μια κυβέρνηση που παραβιάζει συνεχώς το Σύνταγμα
- Πολύ καλό βαθμό βάζει η ΚΕΔ στον Μακέλι για τη διαιτησία του στο ματς ΑΕΚ-Ολυμπιακός
- Νέα κόντρα για τον καιρό – Αιχμές Κολυδά για τους τηλεοπτικούς μετεωρολόγους

