Στη Βουλή το Σεπτέμβριο ο νόμος για το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Νόμο για τη δημιουργία του Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης φέρνει στη Βουλή το Σεπτέμβριο ο Σάββας Τσιτουρίδης. Παράλληλα, επαναλαμβάνει ότι δεν πρόκειται να αυξηθούν τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης, ο χρόνος ασφάλισης και οι συνταξιοδοτικές εισφορές.
71
Νόμο για τη δημιουργία του Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης φέρνει στη Βουλή το Σεπτέμβριο ο Σάββας Τσιτουρίδης, όπως προανήγγειλε την Παρασκευή από την Πάτρα.
Στο Ταμείο αυτό θα εντάσσονται, και αφού πρώτα έχουν εξαντληθεί όλες οι δυνατές παρεμβάσεις, περιοχές υψηλής ανεργίας και κλάδοι που φθίνουν, άνεργοι από 50 ετών και πάνω, οι οποίοι θα λαμβάνουν επίδομα είτε μέχρι να συμπληρώσουν τα όρια συνταξιοδότησης είτε μέχρι να βρουν νέα εργασία.
Σχετικά με το ασφαλιστικό, ο υπουργός Απασχόλησης υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ούτε ο χρόνος ασφάλισης, αλλά ούτε και οι συνταξιοδοτικές εισφορές.
«Επίσης» προσέθεσε, «δεν πρόκειται να μειωθούν οι συντάξεις». Συνεχίζοντας επί του ασφαλιστικού, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση δημιουργεί ένα σταθερό υπόβαθρο με την αναλογιστική αποτύπωση και οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν την επόμενη τετραετία».
Αναφερόμενος δε, στις συντάξεις του ΟΓΑ και του ΕΚΑΣ, ο κ. Τσιτουρίδης τόνισε: «Υλοποιούμε όλες τις δεσμεύσεις μας για τις συντάξεις του ΟΓΑ και το ΕΚΑΣ, που φθάνουν στα 330 και τα 230 ευρώ αντίστοιχα από την 1η Ιανουαρίου 2008, προκειμένου να ενισχύσουμε αποτελεσματικά τους συμπολίτες μας με χαμηλά εισοδήματα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- ΗΠΑ: Το FBI ανέκτησε DNA από γάντι που βρέθηκε κοντά στο σπίτι της απαχθείσας Νάνσι Γκάθρι
- Χάρης Δούκας: Το συνέδριο του Μαρτίου είναι η τελευταία ευκαιρία για επανεκκίνηση και λύτρωση του ΠΑΣΟΚ
- Ρούμπιο: Προς το συμφέρον των ΗΠΑ μια «ισχυρή Ευρώπη»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 16.02.2026]
- Ταξί: Κλιμακώνουν με νέες απεργίες – Σκληραίνει την στάση του ο ΣΑΤΑ
- Το πρόγραμμα Ολυμπιακού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ μέχρι τη λήξη της κανονικής διάρκειας της Super League
