
Έκτακτη επιχορήγηση στα ΤΕΙ ανακοίνωσε η Μ.Γιαννάκου
Έκτακτη επιχορήγηση στα ΤΕΙ, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους δαπάνες, ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Μ.Γιαννάκου, έπειτα από συνάντηση με τους εκπροσώπους της ομοσπονδίας των καθηγητών των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
71
Έκτακτη επιχορήγηση στα ΤΕΙ, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους δαπάνες, ανακοίνωσε την Τετάρτη η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, έπειτα από συνάντηση με τους εκπροσώπους της ομοσπονδίας των καθηγητών των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
Στο τέλος της συνάντησης, που διήρκεσε πάνω από μία ώρα, η υπουργός χαρακτήρισε τη συζήτηση εξαιρετική, ενώ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των καθηγητών, Γιάννης Τσάκνης, επισήμανε εξίσου ότι συνάντησαν θετικό κλίμα στα αιτήματά τους.
Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση που βρήκαν οι καθηγητές στο πρόσωπο της υπουργού και τόνισε ότι συμφωνήθηκε να συσταθεί επιτροπή, η οποία θα μελετήσει το πρόβλημα των περιφερειακών Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, που ενδεχομένως θα δεχθούν λιγότερους υποψήφιους φέτος που ισχύει η βάση «10», ούτως ώστε να μην υπάρχουν μεγάλοι κραδασμοί στα περιφερειακά τμήματα.
Αναφερόμενη στους φόβους για αποψίλωση περιφερειακών τμημάτων ΤΕΙ, η κ. Γιαννάκου είπε οτι θα συγκροτηθεί κοινή επιτροπή με τους προέδρους και τους καθηγητές των ΤΕΙ, ώστε να εξεταστούν τα γνωστικά αντικείμενα των ΤΕΙ, καθώς υπάρχουν τμήματα με γνωστικά αντικείμενα χωρίς περιεχόμενο σπουδών.
«Έχουμε όλο το περιθώριο» τόνισε η κ. Γιαννάκου, «και να αναπτύξουμε νέες ειδικότητες και να είναι και τα ΤΕΙ της περιφέρειας στο επίπεδο που πρέπει και να μην υπάρχουν τέτοιες αμφισβητήσεις. Όλα θα γίνονται με κριτήρια παιδείας, με κριτήρια ακαδημαϊκά».
Οι καθηγητές των ΤΕΙ θα πάρουν μέρος στο διάλογο για τις αλλαγές στα πανεπιστήμια, ζητώντας μάλιστα ενιαία αντιμετώπιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η υπουργός επισήμανε ότι πάντοτε οι καθηγητές των ΤΕΙ παίρνουν μέρος στο διάλογο.
Παράλληλα, η υπουργός ανακοίνωσε ότι αυξήθηκε η επιχορήγηση στα ΤΕΙ σε σημαντικό βαθμό από την προηγούμενη χρονιά, υποσχόμενη να συνεχιστεί η πολιτική αυτή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Σεισμός τώρα – Αισθητός στην Αττική
- Εργατικά ατυχήματα: Πάνω από 7.500 κάθε μέρα στην ΕΕ το 2023
- Κόκκινο κραγιόν, τραβηγμένα μαλλιά, κρίκοι – Το 80s στυλ της Sade δεν ξεπεράστηκε ποτέ
- Παρέμβαση για την αντιμετώπιση της οπτικής ρύπανσης από το Δήμο Θεσσαλονίκης
- Ελπίδα Μαζαράκη: Πέθανε η αγαπημένη ηθοποιός
- Αντιρρήσεις για το Δημόσιο, μήνυση στον Κυρανάκη και ραντεβού σε έναν… μήνα στη δίκη για τα Τέμπη

