Το κομμουνιστικό παρελθόν «έφαγε» την υπουργό Οικονομίας της Πολωνίας
Την παραίτησή της υπέβαλε η υπουργός Οικονομίας της Πολωνίας μετά τις πληροφορίες ότι είπε ψέμματα σχετικά με το κομμουνιστικό της παρελθόν. Το θέμα εξετάζουν ήδη οι δικαστικές Αρχές, ωστόσο, η ίδια μιλά για εκβιασμό.
30
Την παραίτησή της υπέβαλε η υπουργός Οικονομίας της Πολωνίας, Ζίτα Γκιλόφσκα, μετά τις πληροφορίες ότι είπε ψέμματα σχετικά με το κομμουνιστικό της παρελθόν. Το θέμα εξετάζουν ήδη οι δικαστικές Αρχές, ωστόσο, η ίδια μιλά για εκβιασμό.
Το θέμα έφεραν στην επιφάνεια τα Μέσα Ενημέρωσης της Πολωνίας, για να πάρει τελικά ο εισαγγελέας τη σκυτάλη της διερεύνησης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η υπουργός απέκρυψε το γεγονός ότι στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με τις μυστικές υπηρεσίες του κομμουνιστικού καθεστώτος.
Η ίδια έκανε λόγο για ψεύδη, εκβιασμό και κατασκευασμένες κατηγορίες, ωστόσο, ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Πολωνίας ζήτησε και έλαβε την παραίτησή της, «για λόγους αρχής».
Όπως σημείωσε ο ανταποκριτής του BBC, στην Πολωνία το κομμουνιστικό παρελθόν δεν αποτελεί εμπόδιο στην πρόσβαση των πολιτών σε δημόσια αξιώματα: «Αυτό που αποτελεί εμπόδιο είναι να πει κανείς ψέμματα για αυτό» καταλήγει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δημοσκόπηση: «Καθόλου ικανοποιημένοι» 6 στους 10 με την απόδοση της κυβέρνησης – Ακρίβεια και διαφθορά «γκρεμίζουν» την εικόνα της
- Μπαρτζώκας: «Έπρεπε να παίξουμε καλύτερη άμυνα»
- Γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή στο Πέραμα – Την βρήκε η μητέρα της με αίματα στο πρόσωπο
- Greece May Be Next to Ban Social Media Use for Minors
- «Να λογοδοτήσει»: Η πρώην σύζυγος του Μπιλ Γκέιτς, Μελίντα, σπάει τη σιωπή της για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
- Υπόθεση θρίλερ – Η δολοφονία στην Μάνδρα, το τροχαίο στην Ελευσίνα και ο νεκρός 27χρονος στη Νέα Πέραμο


