Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κερδισμένη δηλώνει η ΕΡΤ από τον διαγωνισμό της Eurovision

Κερδισμένη δηλώνει η ΕΡΤ από τον διαγωνισμό της Eurovision

Τα καθαρά έσοδα της ΕΡΤ από τη διοργάνωση της Eurovision ανήλθαν στα 7.280.000 ευρώ, ενώ το κόστος της όλης διοργάνωσης έφτασε τα 5.500.000 ευρώ, δήλωσαν σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΕΡΤ Χρ.Παναγόπουλος και ο εντεταλμένος σύμβουλος Γ.Χουλιάρας.

38

Τα καθαρά έσοδα της ΕΡΤ από τη διοργάνωση της Eurovision ανήλθαν στα 7.280.000 ευρώ, ενώ το κόστος της όλης διοργάνωσης έφτασε τα 5.500.000 ευρώ, δήλωσαν την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος και ο εντεταλμένος σύμβουλος Γιώργος Χουλιάρας.

«Δεν ισχύουν τα περί σπατάλης χρημάτων του Έλληνα φορολογούμενου. Ο ελληνικός λαός δεν πλήρωσε δεκάρα για το γεγονός. Υπήρξε ένα εμπορικό και κερδοφόρο γεγονός και τα χρήματα που ξοδέψαμε ήταν χρήματα των χορηγών» δήλωσε ο κ. Παναγόπουλος.

Σύμφωνα με όσα διευκρινιστικά ανέφερε ο Γ.Χουλιάρας, τα έσοδα που είχε η ΕΡΤ από τη διοργάνωση ήταν 3.630.000 ευρώ από εθνικούς χορηγούς, 2.200.000 ευρώ από εισιτήρια και 1.450.000 ευρώ από το μερίδιο των διεθνών χορηγών, διαφημιστικά έσοδα εκτός χορηγιών, sms, κλπ.

Όσον αφορά το κόστος που πλήρωσε η ΕΡΤ για τη διοργάνωση μαζί με την EBU, συνολικά ανήλθε στα 9 εκατ. ευρώ από τα οποία 5,5 εκατ. ευρώ πλήρωσε η ΕΡΤ και 3,5 εκατ. ευρώ η EBU. Στα έξοδα αυτά περιλαμβάνονται τα έξοδα για την τηλεοπτική παραγωγή, την παραγωγή καλλιτεχνικού προγράμματος, την τεχνική παραγωγή, την πληρωμή συντελεστών, την οργάνωση του διαγωνισμού και κάθε άλλη άμεση δαπάνη σχετική με τη διοργάνωση της Eurovision 2006. Επίσης επισημαίνεται ότι ο ΕΟΤ πλήρωσε για την παραγωγή των 47 διαφημιστικών σποτ και την προβολή τους στη διάρκεια του ημιτελικού και του τελικού 3,5 εκατ ευρώ.

Θεαματικότητες και αμοιβές

O κ. Χουλιάρας επισήμανε ότι η θεαματικότητα στο BBC έφτασε στο 60%, ενώ προηγούμενη διοργάνωση κυμάνθηκε μεταξύ 18-20%, και στη Γαλλία από 12% έφτασε το 30-32%.

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος διευκρίνισε πάντως ότι στο συνολικό κόστος δεν έχουν συμπεριληφθεί οι εκπομπές που ξεκίνησαν το Φεβρουάριο για τη διαφημιστική υποστήριξη της διοργάνωσης, για τις οποίες εκτίμησε ότι το κόστος τους δεν θα ξεπεράσει το 1 εκατ ευρώ. Δήλωσε δε ότι ουσιαστικά το καθαρό κέρδος της ΕΡΤ ανέρχεται στα 745.000 ευρώ, τα οποία θα διατεθούν για άλλες πολιτιστικές διοργανώσεις.

Διευκρινίστηκε ακόμη ότι η ΕΡΤ δεν πλήρωσε τίποτε στην Αννα Βίσση, ούτε στον Νίκο Καρβέλα, καθώς επίσης δεν πλήρωσε ούτε για την αμφίεση της Αννας Βίσση. Ο Χουλιάρας τόνισε ότι όλοι οι συντελεστές της διοργάνωσης πληρώθηκαν με τιμές αγοράς και ειδικότερα η Ζέτα Μακρυπούλια και ο Γιώργος Καπουτζίδης έλαβαν 8-10 χιλιάδες ευρώ το μήνα για την τετράμηνη απασχόλησή τους, ο Σάκης Ρουβάς 50.000 ευρώ και η Μαρία Μενούνος 45.000 ευρώ.

Επίσης, διευκρινίστηκε ότι τα έξοδα του «promotour» της Αννας Βίσση συμπεριλαμβάνονται στο συνολικό κόστος και ότι από αυτά οι μεταφορές καλύφθηκαν από την Ολυμπιακή Αεροπορία και τα ξενοδοχεία, το κόστος των οποίων ανήλθε στα 150.000 ευρώ, από τους χορηγούς.

Όσον αφορά το μέλλον, ο Γιώργος Χουλιάρας σημείωσε ότι «η ΕΡΤ θα πρέπει να έχει μια δυναμική συμμετοχή και στις επόμενες διοργανώσεις του διαγωνισμού της Eurovision και να μην απαξιώσει το θεσμό, εφόσον μάλιστα πρόκειται για ένα τηλεοπτικό προϊόν που παρακολούθησαν 3,5 εκατ. Έλληνες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024