Τέσσερις υποψηφιότητες εξετάζει η Ρηγίλλης για την υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς
Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθούν οι πρώτοι υποψήφιοι του κυβερνώντος κόμματος για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Πυρετώδεις διαβουλεύσεις για τον υποψήφιο υπερνομάρχη Αθηνών-Πειραιώς. Τέσσερις οι επικρατέστερες υποψηφιότητες.
Με τη σφραγίδα του Πολιτικού Συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας ανακοινώνονται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας οι πρώτοι υποψήφιοι του κυβερνώντος κόμματος για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.
Σύμφωνα με Το Βήμα, εντείνονται στο νεοδημοκρατικό παρασκήνιο οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις για το όνομα του υποψήφιου υπερνομάρχη Αθηνών-Πειραιώς που θα αναμετρηθεί με τη Φώφη Γεννηματά. Το πρωί της προσεχούς Δευτέρας θα συνεδριάσει στη Ρηγίλλης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού το Πολιτικό Συμβούλιο, το οποίο και θα δώσει το «πράσινο φως» για την ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, στο μικροσκόπιο της Ρηγίλλης έχουν μπει τέσσερα άτομα, γυναίκες και άνδρες, που ανήκουν στον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς. Στις κρούσεις της ΝΔ υπάρχει κατ αρχήν θετική ανταπόκριση και πλέον ο γραμματέας της ΝΔ Λ.Ζαγορίτης αναμένει τα αποτελέσματα των μετρήσεων που διενεργούνται.
Εγκυρες και αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι στα ονόματα αυτά ανήκει η δημοσιογράφος και επί πολλά χρόνια δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων Φωτεινή Πιπιλή, η οποία για αρκετά κομματικά στελέχη πληροί τις προϋποθέσεις: είναι γυναίκα και αναγνωρίσιμη, έχει αυτοδιοικητική εμπειρία και ανήκει στον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς.
Τη στιγμή που γίνονται παρασκηνιακές ζυμώσεις για την υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς, η Ρηγίλλης αναζητεί «σανίδα σωτηρίας» στους κυβερνητικούς βουλευτές που εκλέγονται στη Β Αθηνών, καθώς τα προβλήματα που υπάρχουν με τις υποψηφιότητες σε δήμους της συγκεκριμένης εκλογικής περιφέρειας είναι αρκετά.