Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη, δηλώνει ο πρωθυπουργός του Πακιστάν
«Γνωρίζω ότι το θέμα ερευνά ο εισαγγελέας, που έχει υποβάλει μια πρώτη έκθεση. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η ελληνική κυβέρνηση θα φτάσει στο βάθος της υπόθεσης αυτής» ανέφερε ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, ο οποίος πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα.
«Γνωρίζω ότι το θέμα ερευνά ο εισαγγελέας, που έχει υποβάλει μια πρώτη έκθεση. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η ελληνική κυβέρνηση θα φτάσει στο βάθος της υπόθεσης αυτής και θα αποδοθεί δικαιοσύνη» ανέφερε την Τρίτη ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Σαουκάτ Αζίζ, ο οποίος πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα.
O Πακιστανός πρωθυπουργός, ένθερμος φιλέλληνας και καθηγητής-οικονομολόγος με μεγάλη τραπεζική εμπειρία (και στην Ελλάδα όπου έζησε αρκετά χρόνια), μίλησε στην εφημερίδα Τα Νέα για την Αλ Κάιντα, την τρομοκρατία, τις ΗΠΑ, το Ιράν αλλά και για την Ελλάδα. «Δεν φταίει το Ισλάμ για την τρομοκρατία» είπε με έμφαση και προειδοποίησε: «Η ουσία είναι ότι υπάρχει τρομοκρατική απειλή για ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό όμως που χρειάζεται είναι πρωτίστως να χτυπηθούν τα αίτια».
O πρωθυπουργός του Πακιστάν, μη θέλοντας να πλησιάσουν τη χώρα του τα σύννεφα του πολέμου που «πνίγουν» το Ιράν, εκμυστηρεύεται: «Είναι δύσκολη η κατάσταση. Η θέση μας είναι εξαιρετικά μοναδική και θέλουμε το Πακιστάν να είναι σταθεροποιητική δύναμη. Oποιαδήποτε χρήση βίας για να ρυθμισθεί το θέμα του Ιράν δεν θα είναι καλή για την ειρήνη. Χρειάζεται διάλογος, στη Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας και στον OΗΕ».
Ωστόσο ο κ. Αζίζ, πρωθυπουργός μιας χώρας η οποία είναι πυρηνική δύναμη, σημειώνει ότι «το Ιράν πρέπει να μπορέσει να επιδιώξει ειρηνική χρήση της πυρηνικής ενέργειας, κάτι που συνεπάγεται και τη διεθνή παρακολούθησή της». Και προσθέτει: «Είμαστε κατά της διάδοσης των πυρηνικών όπλων». «Έχουμε υψηλότατους ρυθμούς ανάπτυξης τα τελευταία οκτώ χρόνια και με την Ελλάδα μπορούμε να κάνουμε πολλά. Oι σχέσεις μας είναι βαθύτατες εδώ και δεκάδες αιώνες, ακόμη και σε σύγκριση με τη Βρετανία που ήταν για μας αποικιοκρατική δύναμη» παρατηρεί. Για τις ΗΠΑ λέει ότι «οι σχέσεις μας είναι αδιατάραχτες» και ότι τον αφήνει αδιάφορο το ότι η Ινδία έχει βελτιώσει πολύ τις σχέσεις της με την Oυάσινγκτον.