Μακροχρόνιους δανεισμούς έργων τέχνης προτείνει το ΥΠΠΟ στο Μουσείο Γκετί
Συνάντηση με το διευθυντή του Μουσείου Πολ Γκετί, είχε ο υπουργός Πολιτισμού. Οι εκπρόσωποι του μουσείου συμφώνησαν να εισηγηθούν στο ΔΣ την επιστροφή μέρους των διεκδικούμενων αρχαιοτήτων, ενώ το υπουργείο εμφανίζεται θετικό σε μακροχρόνιους δανεισμούς.
71
Συνάντηση με το διευθυντή του Μουσείου Πολ Γκετί, Μάικλ Μπραντ, είχε την Τρίτη ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης. Οι συζητήσεις, που βρίσκονται σε εξέλιξη, έχουν σαν στόχο τον ορισμό εκπροσώπων των δυο πλευρών, που θα αναζητήσουν την επίλυση εκκρεμοτήτων για την επιστροφή αρχαιοτήτων στην Ελλάδα στο προσεχές μέλλον.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, «η ικανοποίηση των αιτημάτων της ελληνικής πλευράς θα καταστήσει δυνατή μια γόνιμη συνεργασία, που θα περιλαμβάνει μακροχρόνιους δανεισμούς έργων τέχνης».
Οι εκπρόσωποι του μουσείου συμφώνησαν να εισηγηθούν στο ΔΣ του Ιδρύματος την επιστροφή μέρους των διεκδικουμένων αρχαιοτήτων.
Ο κ. Βουλγαράκης συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν, Σαουκάτ Αζίζ, και συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με έμφαση στον τομέα του πολιτισμού.
Το διμερές μορφωτικό πρόγραμμα αφορά τους τομείς της εκπαίδευσης, της επιστήμης, των αρχείων και βιβλιοθηκών, του πολιτισμού, του αθλητισμού και της νεολαίας, ενώ δίνεται ιδαίτερη έμφαση στη συνεργασία των δυο χωρών στον τομέα της αρχαιολογίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Διακομματικό μήνυμα υποστήριξης σε Ελλάδα και Κύπρο στο Καπιτώλιο
- Έχει σωστό timing ο διαλογισμός;
- Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και τοπικές βροχές την Τρίτη
- Οικο-δυστοπία: Πώς Ασία και Αφρική φαντάζονται το τέλος
- Ένα emoji είναι αρκετό για να φέρει την καταστροφή (στη δουλειά)
- Αβεβαιότητα περιβάλλει τις ειρηνευτικές συνομιλίες για το Ιράν – Τα μηνύματα Τραμπ και δηλώσεις της Τεχεράνης
- Κρις Τζένερ: Η οργή για το λίφτινγκ των 100.000 δολαρίων που «υποχώρησε» πρόωρα
- Ευρώπη: Ο πληθυσμός της ΕΕ θα μειωθεί κατά 12% έως το 2100 – Ποιες χώρες θα πληγούν πλησούν περισσότερο;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442