Κοινή βούληση για καταπολέμηση της τρομοκρατίας από Ελλάδα και Πακιστάν
Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Πακιστάν απασχόλησαν τις συναντήσεις του Σ.Αζίζ με τους Κ.Καραμανλή και Κ.Παπούλια. «Στην Ελλάδα υπάρχει μια μεγάλη πακιστανική κοινότητα, που εισφέρει στην οικονομική ζωή της χώρας» επισήμανε ο Πακιστανός πρωθυπουργός.
Σε ανοδική πορεία βρίσκονται οι διμερείς σχέσεις της Ελλάδας με το Πακιστάν, όπως επιβεβαιώθηκε στις συναντήσεις που είχε τη Δευτέρα ο Πακιστανός πρωθυπουργός, Σαουκάτ Αζίζ, με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Σε ό,τι αφορά στην τρομοκρατία, o Πακιστανός πρωθυπουργός τάχθηκε απερίφραστα υπερ της καταπολέμησής της, σε όλες τις μορφές, ενώ τόνισε ότι στην Ελλάδα υπάρχει μια μεγάλη πακιστανική κοινότητα, που εισφέρει στην οικονομική ζωή της χώρας, και ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη φιλοξενία που τους παρέχει.
«Στην Ελλάδα υπάρχει μια μεγάλη πακιστανική κοινότητα, που εισφέρει στην οικονομική ζωή της χώρας» επισήμανε.
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον Πακιστανό ομόλογό του καλό φίλο της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι ο κ. Αζίζ έχει ζήσει στη χώρα μας για πολλά χρόνια.
Ο κ. Καραμανλής τόνισε σε δηλώσεις του ότι οι διμερείς ελληνοπακιστανικές σχέσεις βρίσκονται σε ανοδική πορεία, σημειώνοντας ότι οι συζητήσεις με τον κ. Αζίζ κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως περιφερειακά ζητήματα, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η διεθνής κοινότητα, όπως η τρομοκρατία.
Κοινή διαπίστωση από τις συνομιλίες, είπε ο κ. Καραμανλής, είναι το ενδιαφέρον που υπάρχει για περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων στους τομείς του εμπορίου και των επενδύσεων.
Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ακόμη ότι συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην ΕΕ, οι προϋποθέσεις που τίθενται για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, τα θέματα της Βαλκανικής, το Κυπριακό και τα θέματα της Μέσης Ανατολής, του Ιράκ και του Αφγανιστάν.
Από την πλευρά του, ο Πακιστανός πρωθυπουργός τόνισε ότι οι δύο λαοί έρχονται από το 700 π.Χ., σημειώνοντας ότι το πέρασμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τη χώρα του άφησε ισχυρά ίχνη στο λαό και τον πολιτισμό της.
Ο κ. Αζίζ σημείωσε ότι η Ελλάδα, ως μέλος της Ευρωπαίκής Ένωσης, παίζει σημαντικό ρόλο και τόνισε ότι στο θέμα του Ιράκ και του Αφγανιστάν η Αθήνα έχει παίξει σημαντικό ρόλο.
Παράλληλα, οι υπουργοί Τουρισμού των δύο χωρών υπέγραψαν συμφωνία τουριστικής συνεργασίας.
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός του Πακιστάν έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.