
Δικαστική εντολή κατά της Dassault στην αγωγή για το μοιραίο πρωθυπουργικό Falcon
Εντολή στην εταιρεία Dassault, κατασκευάστρια του πρωθυπουργικού Falcon, να παραδώσει στους συγγενείς των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας στο Βουκουρέστι (1999) όλα τα έγγραφα που αφορούν στη λειτουργία του αεροσκάφους, έδωσε το Πρωτοδικείο Αθηνών.
71
Εντολή προς τη γαλλική εταιρεία Dassault, κατασκευάστρια του μοιραίου πρωθυπουργικού Falcon, να παραδώσει στους συγγενείς των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας στο Βουκουρέστι, το 1999, το σύνολο των εγγράφων που αφορούν στη λειτουργία του αεροσκάφους, εξέδωσε το Πρωτοδικείο Αθηνών.
Το δικαστήριο, με την υπ αριθμόν 2992/2006 απόφασή του, έκανε δεκτή σχετική αίτηση των οικογενειών θυμάτων του δυστυχήματος και υποχρεώνει τη γαλλική εταιρεία να παραδώσει όλα τα έγγραφα, τα οποία οι αιτούντες θεωρούν ότι θα αποδείξουν πως η Dassault είχε τροποποιήσει το εγχειρίδιο λειτουργίας του Falcon.
Η προσφυγή είχε κατατεθεί, καθώς η Dassault δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά τους να λάβουν γνώση των στοιχείων που αφορούν ενδεχόμενες κατασκευαστικές ατέλειες του αεροσκάφους, ώστε να τα χρησιμοποιήσουν στη συζήτηση της αγωγής αποζημίωσης, που θα γίνει σε λίγες ημέρες.
Το δυστύχημα με το Falcon συνέβη στις 14 Σεπτεμβρίου του 1999, όταν χάθηκε η ευστάθεια του αεροσκάφους, κατά την κάθοδό του για προσγείωση στο αεροδρόμιο Βουκουρεστίου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επτά επιβαίνοντες.
Οι οικογένειες των θυμάτων διεκδικούν από την Dassault αποζημιώσεις ύψους 80 εκατ. ευρώ, θεωρώντας ότι το Falcon είχε κατασκευαστικές ατέλειες.
Για την υπόθεση του Falcon διενεργείται κύρια ανάκριση για το αδίκημα της διατάραξης ασφάλειας αεροσκαφών κατά παντός υπευθύνου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Γιώργος Χριστοδούλου: «Ήμουν ο πρώτος ηθοποιός που παραιτήθηκε από την ‘Λάμψη’»
- Ο Μάικ Τζέιμς ζήτησε συγγνώμη για την αποβολή του: «Δεν θα μιλάω για τους διαιτητές» (pic)
- Καλοκαίρι στον αέρα: Ακυρώσεις, ελλείψεις καυσίμων και ο εφιάλτης των πανάκριβων διακοπών
- Βροχερή η φετινή Πρωτομαγιά – Ξεπέρασε τα 55 mm το ύψος βροχής στη Σέττα Εύβοιας
- Εσείς θα βλέπατε την ταινία «Θα παντρευτώ μια πόρνη για να κάνω οικονομία»;
- «Ο Έντρικ θα επιστρέψει στη Ρεάλ Μαδρίτης και θα αναλάβει ηγετικό ρόλο»

