
Νέα καταδίκη του αντιρρησία συνείδησης Λ.Πετρομελίδη
Σε πέντε μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε από το στρατοδικείο o αντιρρησίας συνείδησης Λάζαρος Πετρομελίδης. για ανυποταξία σε καιρό ειρήνης. Πρόκειται για τη δεύτερη καταδίκη του πρόεδρου του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης για το ίδιο αδίκημα.
37
Σε πέντε μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε από το στρατοδικείο o αντιρρησίας συνείδησης Λάζαρος Πετρομελίδης. για ανυποταξία σε καιρό ειρήνης.
Πρόκειται για τη δεύτερη καταδίκη του πρόεδρου του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης για το ίδιο αδίκημα, αφού τον Ιούνιο του 2003 είχε καταδικαστεί από το ίδιο δικαστήριο σε 20 μήνες φυλάκιση με αναστολή, για τον ίδιο λόγο.
«Η πρακτική των συνεχών και αλλεπάλληλων διώξεων για το ίδιο ουσιαστικά αδίκημα, αποτελεί παραβίαση του άρθρου 14 παρ. 7, του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα που ορίζει πως καvείς δεv δικάζεται oύτε τιμωρείται για αδίκημα για τo oπoίo έχει ήδη απαλλαγεί ή έχει καταδικασθεί με oριστική απόφαση πoυ εκδόθηκε σύμφωvα με τo Δίκαιo και τηv Πoιvική Δικovoμία κάθε χώρας» αναφέρεται ε ανακοίνωση του συνδέσμου.
Τη συμπαράστασή τους στον Λ.Πετρομελίδη, που δικάστηκε την Πέμπτη για 14η φορά από το 1998, έχουν εκφράσει η Διεθνής Αμνηστία, ο Συνασπισμός και ομάδες αναρχικών-αντιεξουσιαστών, ενώ το Μάρτιο του 2005, η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών κάλεσε την Ελλάδα να βελτιώσει την κατάσταση των αντιρρησιών συνείδησης.Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιώργος Χριστοδούλου: «Ήμουν ο πρώτος ηθοποιός που παραιτήθηκε από την ‘Λάμψη’»
- Ο Μάικ Τζέιμς ζήτησε συγγνώμη για την αποβολή του: «Δεν θα μιλάω για τους διαιτητές» (pic)
- Καλοκαίρι στον αέρα: Ακυρώσεις, ελλείψεις καυσίμων και ο εφιάλτης των πανάκριβων διακοπών
- Βροχερή η φετινή Πρωτομαγιά – Ξεπέρασε τα 55 mm το ύψος βροχής στη Σέττα Εύβοιας
- Εσείς θα βλέπατε την ταινία «Θα παντρευτώ μια πόρνη για να κάνω οικονομία»;
- «Ο Έντρικ θα επιστρέψει στη Ρεάλ Μαδρίτης και θα αναλάβει ηγετικό ρόλο»

