
Παραχώρηση περιοχής στην Αίγυπτο για έρευνα και παραγωγή των ΕΛΠΕ
Στην εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια ως διαχειριστή κατακυρώθηκε η περιοχή «Γουέστ Ομπέιντ», στην Αίγυπτο όπου βρίσκονται κοιτάσματα φυσικού αερίου. Τα ΕΛΠΕ είχαν υποβάλει προσφορές για δύο από τις 13 προς παραχώρηση περιοχές.
27
Στην εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια ως διαχειριστή κατακυρώθηκε η περιοχή «Γουέστ Ομπέιντ», στην Αίγυπτο όπου βρίσκονται κοιτάσματα φυσικού αερίου.
Ο κρατικός οργανισμός Πετρελαίου της Αιγύπτου (EGPC) ανακοίνωσε την περασμένη Κυριακή τα αποτελέσματα του διεθνούς διαγωνισμού παραχωρήσεων για έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων (International Bid Round-1 2005).
Στον διαγωνισμό συμμετείχαν τα Ελληνικά Πετρέλαια έχοντας υποβάλει προσφορές για δύο από τις 13 προς παραχώρηση περιοχές.
Η EGPC ενημέρωσε τα ΕΛΠΕ ότι η περιοχή «Γουέστ Ομπέιντ», στην Δυτική Έρημο, κατακυρώθηκε στην εταιρεία ως διαχειριστή (operator) και προσκάλεσε τα ΕΛΠΕ σε τελικές διαπραγματεύσεις στο Κάϊρο (εντός του Μαϊου) για την υπογραφή της τελικής σύμβασης.
Η περιοχή έχει έκταση 1,841 τετ. χλμ. και συνορεύει με την περιοχή Ομπέιντ, όπου βρίσκεται σε παραγωγή κοίτασμα φυσικού αερίου, το οποίο διαχειρίζεται η Shell.
Η δέσμευση των ΕΛΠΕ για τα τρία πρώτα χρόνια της ερευνητικής περιόδου περιλαμβάνει την εκτέλεση σεισμικών καταγραφών και τριών ερευνητικών γεωτρήσεων. Η τελική σύμβαση μεταξύ της EGPC και των ΕΛΠΕ θα συνυπογραφεί από τον υπουργό Πετρελαίου της Αιγύπτου και θα έχει ισχύ νόμου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Κωνσταντινούπολη: Ένας νεκρός και 4 τραυματίες στο προξενείο του Ισραήλ – Τι γνωρίζουμε για τους δράστες
- Θανάσης Πετσάλης-Διομήδης: Ο Μακρυγιάννης δεν είναι γλώσσα, είναι ύφος
- Η κλιματική κρίση και επισιτιστική ασφάλεια στο επίκεντρο της τοπικής αυτοδιοίκησης
- Παναθηναϊκός: Στη διάθεση του Αταμάν ο Γκραντ για το ματς με τη Μπαρτσελόνα
- Η Αθήνα επιλογή της World Athletics ως έδρα του επερχόμενου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μαραθωνίου
- Ρώτησα την AI για τα σκάνδαλα που ταλανίζουν την κυβέρνηση – Μας πήραν χαμπάρι και οι μηχανές



