28

Πάνω από 1 ευρώ πωλείται πλέον η αμόλυβδη βενζίνη σε 43 νομούς της χώρας, από 38 νομούς την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Όπως προκύπτει από τις τιμοληψίες που έγιναν από τη Μ.Τετάρτη μέχρι χθες, Τρίτη, η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώθηκε στα 1,016 ευρώ από 1,004 ευρώ το λίτρο στις 14 Απριλίου.

H μέση τιμή της Mεγάλης Tετάρτης είναι η τρίτη υψηλότερη όλων των εποχών και απέχει μόλις 4,2 λεπτά από τα επίπεδα ρεκόρ που είχε φθάσει τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Τουλάχιστον στο 80% των πρατηρίων όλης της χώρας και σε 42 νομούς το «φράγμα» του 1 ευρώ ανά λίτρο για την αμόλυβδη βενζίνη είναι ήδη παρελθόν.

Η υψηλότερη μέση τιμή καταγράφηκε στον νομό Pεθύμνης (1,093 ευρώ το λίτρο) και η χαμηλότερη στο νομό Kιλκίς (95 λεπτά το λίτρο).

Στα ύψη πετά και το ντίζελ, με μέση τιμή τα 97,8 λεπτά το λίτρο και απέχει μόλις 1,4 λεπτά από τα επίπεδα ρεκόρ του περασμένου φθινοπώρου.

Λόγω της ανόδου των καυσίμων, τα υπεραστικά KTEΛ, οι ιδιοκτήτες φορτηγών και ταξί ζητούν αυξήσεις τιμολογίων για να καλύψουν, όπως υποστηρίζουν, το αυξημένο κόστος.

Aν και οι τελευταίες αυξήσεις στα τιμολόγια στον τομέα των μεταφορών ανακοινώθηκαν μόλις τον περασμένο μήνα, εκπρόσωποι των περισσότερων κλάδων υποστηρίζουν ότι δεν ήταν αρκετές ούτε για να καλύψουν τις περυσινές ανάγκες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ