Ασφαλής η κύηση για τις πάσχουσες από κυστική ίνωση
Νέα Υόρκη: Οι πάσχουσες από κυστική ίνωση όταν μένουν έγκυος έχουν ίδια πρότυπα υγεία με τις πάσχουσες που δεν κυοφορούν, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Chest.
Νέα Υόρκη: Οι πάσχουσες από κυστική ίνωση όταν μένουν έγκυος έχουν ίδια πρότυπα υγεία με τις πάσχουσες που δεν κυοφορούν, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Chest.
Ερευνητική ομάδα της Νοσηλευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ με επικεφαλής την Δρ Ανν Μακ Μούλλεν συνέκρινε 216 εγκύους από τη μελέτη Epidemiological Study of Cystic Fibrosis (1995-2003), ηλικίας 15 έως 38 ετών οι οποίες ήταν έγκυος με παρόμοια ομάδα γυναικών που δεν είχε κυοφορήσει ποτέ.
Και οι δυο ομάδες γυναικών είχαν ίδιες αλλαγές στην πνευμονική λειτουργία κατά τη διάρκεια της ιατρικής παρακολούθησης. Οι νοσηλείες για τις εξάψεις της νόσου ήταν επίσης όμοιες μεταξύ των δυο ομάδων.
Ωστόσο, οι επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων ήταν 62% συχνότερες στην ομάδα των εγκύων συγκριτικά με την άλλη ομάδα ασθενών.
Οι επιστήμονες είχαν και στο παρελθόν αναφέρει ότι τα αποτελέσματα των κυήσεων των συγκεκριμένων γυναικών περιλαμβάνουν υγιή νεογνά, ελαφρά επιδείνωση της πνευμονικής λειτουργίας και ασυμβίβαστη μακροπρόθεσμη επιβίωση.
Η παρούσα μελέτη συμφωνεί με τα παραπάνω ευρήματα και επιπροσθέτως, δείχνει ουσιαστική αύξηση στη θεραπεία των γυναικών με κυστική ίνωση τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά την κύηση.
«Οι βελτιώσεις στην υγεία και την επιβίωση των ασθενών με κυστική ίνωση έχουν οδηγεί σε αυξημένα φυσιολογικά επίπεδα διαβίωσης, περιλαμβανομένων και των κυήσεων στις γυναίκες με κυστική ίνωση», υπογραμμίζει η Αμερικανίδα ερευνήτρια.health.in.gr
- Ανδρουλάκης για την 25η Μαρτίου: Έχουμε χρέος να διατηρήσουμε τις αρχές και τις αξίες όσων θυσιάστηκαν για την πατρίδα
- Πρόστιμο στη Meta για σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών στις πλατφόρμες της – Χιλιάδες ακόμα αγωγές περιμένουν
- Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Μήνυμα ισχύος και αποτροπής
- Η Αλεξάνδρα Ούστα, το αλκοόλ, οι γονείς και οι απώλειες
- Μητσοτάκης για την 25η Μαρτίου: Αναγκαιότητα η επένδυση στην εθνική άμυνα – Η Ελλάδα προχωρά σταθερά και τολμηρά μπροστά
- Ρόδος: Η κυρία Σοφία ετών 82, μαθήτρια του Εσπερινού ΕΠΑΛ, παρέλασε περήφανα μπροστά σε χιλιάδες κόσμου
