Απαράδεκτος ο νέος εργασιακός νόμος για τους νέους στη Γαλλία, λέει ο Μανού Τσάο
Ο διάσημος Γαλλο-Ισπανός τραγουδοποιός Μανού Τσάο δήλωσε πως η νομοθεσία για την πρώτη εργασία των νέων (CPE), που έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στη Γαλλία, είναι «απαράδεκτη» και δήλωσε χαρούμενος για τις κινητοποιήσεις της περασμένης εβδομάδας.
38
Ο διάσημος Γαλλο-Ισπανός τραγουδοποιός Μανού Τσάο δήλωσε την Κυριακή πως η νομοθεσία για την πρώτη εργασία των νέων (CPE), που έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στη Γαλλία, είναι «απαράδεκτη» και δήλωσε χαρούμενος για τις κινητοποιήσεις της περασμένης εβδομάδας.
«Αυτός ο νόμος είναι απαράδεκτος. Υπάρχουν κοινωνικά δικαιώματα που αποκτήθηκαν έπειτα από πολύχρονους αγώνες. Η λογική υπαγορεύει ότι αυτά τα δικαιώματα επεκτείνονται, όπως στις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Αυτό όμως που συμβαίνει είναι το αντίθετο, είναι μάλλον η Ευρώπη που υποβιβάζεται στα δικαιώματα των χωρών της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής» τόνισε ο Μανού Τσάο σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο.
«Το πράγμα δεν πηγαίνει στη σωστή κατεύθυνση» κατήγγειλε ο τραγουδιστής, λίγο πριν από την συναυλία του στην Πόλη του Μεξικού, τελευταίο σταθμό του στην περιοδεία του στην Λατινική Αμερική.
Οι πολυάριθμες ογκώδεις διαδηλώσεις στη Γαλλία βρήκαν τον Μανού Τσάο στη μέση της περιοδείας του. «Η Γαλλία δίνει δείγματα ζωτικότητας, κι αυτό είναι ενθαρρυντικό. Όταν επιστρέψουμε στη Γαλλία, θα πέσουμε κι εμείς στη μαρμίτα» τόνισε ο ίδιος με ένα πλατύ χαμόγελο.
Ερωτηθείς εάν προτίθεται να συμμετάσχει στις συναυλίες για την υποστήριξη του κινήματος κατά της εφαρμογής του CPE, ο παλαιός τραγουδιστής των Mano Negra απάντησε: «Οι ευκαιρίες δεν θα μας λείψουν».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- ΕΛΑΣ για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο: Η επίλυση του Κυπριακού, σήμερα πιο αναγκαία από ποτέ
- Φωτιά σε δασική έκταση στο Κυριάκι Βοιωτίας – Επιχειρούν τρία ελικόπτερα
- Κρήτη: Συνελήφθη 37χρονος για ξυλοδαρμό της συζύγου του μπροστά στο 3χρονο παιδί τους
- Τι θα πει ο Μητσοτάκης στην ΚΟ υπό το άγχος για τα «γαλάζια» ποσοστά και το βάρος των ποινικών διώξεων για ΟΠΕΚΕΠΕ
- ΚΚΕ για επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: Μας θυμίζει τι σημαίνουν για τους λαούς οι σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστών
- Μυθικό «κράξιμο» στην Αργεντινή για την έλλειψη σεβασμού στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία (vid)
- Νέα εποχή για την παραλία της Φρεαττύδας
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για το σκάνδαλο – «Θράσος της κυβέρνησης»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)



























































![Ισπανία: Έκαναν διακοπές σε ξενοδοχείο και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν – Η σύλληψη της μητέρας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-308-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442