30

Προβληματισμό στην κυβέρνηση, αλλά και στη Ρηγίλλης δημιουργεί η κριτική που ασκείται τις τελευταίες μέρες από στελέχη της ΝΔ. Μετά τις δηλώσεις του νομάρχη Θεσσαλονίκης, ο βουλευτής της Β Αθηνών Αρης Σπηλιωτόπουλος έθεσε θέμα συντονισμού.

Όπως αναφέρεται στο Βήμα της Πέμπτης, ο κ. Σπηλιωτόπουλος διαφοροποιήθηκε από τις θέσεις Αλογοσκούφη περί πολιτικής απάτης στο θέμα της εισόδου της Ελλάδας στην ΟΝΕ, τονίζοντας:

«Η χώρα μας μπήκε στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση και καλώς μπήκε στην ΟΝΕ και έπρεπε να μπει στην ΟΝΕ και αυτό ήταν εθνικό στοίχημα. Ο εθνικός στόχος είναι υπέρτερος συζητήσεων που μπορεί να γίνονται με εύκολο τρόπο.»

Ο ίδιος έθεσε εκ νέου θέμα καλύτερου συντονισμού της κυβέρνησης σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να έχει χρόνο να ασχολείται με τα μείζονα και τα στρατηγικά που απασχολούν την κυβέρνηση.

Οι δηλώσεις του βουλευτή της Β Αθηνών έγιναν μόλις 24 ώρες από τις θέσεις που εξέφρασε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης. Υπενθυμίζεται ότι ο δεύτερος προχώρησε σε κλείσιμο της νομαρχίας, διαμαρτυρόμενος για τα προβλήματα του νομού και ζητώντας έκτακτη οικονομική επιχορήγηση για τα σχολεία.

«Δεν έχουμε περιθώρια για άλλες καθυστερήσεις. Το κλείσιμο της νομαρχίας δεν είναι μομφή κατά της κυβέρνησης, η οποία δεν μπορεί να χρεωθεί τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων» τόνισε ο ίδιος.

Σχολιάζοντας το θέμα, η υπουργός Παιδείας είπε ότι η νομαρχία Θεσσαλονίκης έχει λάβει 35 εκατ. ευρώ για τα σχολεία. «Δεν θέλω να σχολιάσω αυτά που γίνονται και κάτω από ποιες σκοπιμότητες» υπογράμμισε.

Για τις δύο παρεμβάσεις ρωτήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος δεν θέλησε να δώσει συνέχεια. «Αντιλαμβάνομαι ότι ο νομάρχης Θεσσαλονίκης έχει κάποιον τρόπο να διαμαρτυρηθεί για ορισμένα πράγματα. Σέβομαι τη διαμαρτυρία από οπουδήποτε και αν προέρχεται» είπε.

Σχετικά με το θέμα συντονισμού που έθεσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ο συντονισμός της κυβέρνησης πάντοτε μπορεί να γίνει καλύτερος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ