38

Δεκάδες χιλιάδες Μαδριλένοι πραγματοποιήσαν το Σάββατο πορεία διαμαρτυρίας στην ισπανική πρωτεύουσα, ζητώντας από την κυβέρνηση Θαπατέρο να μην διαπραγματευθεί μια ειρηνευτική συμφωνία με την βασκική αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Θαπατέρο έχει δηλώσει ότι η κυβέρνηση θα διαπραγματευθεί με την ΕΤΑ, εάν η οργάνωση αφοπλισθεί.

Ωστόσο, πολλοί Ισπανοί πιστεύουν ότι μόνο με την αστυνομική βία μπορεί να νικηθεί η ΕΤΑ.

Η βασκική οργάνωση ευθύνεται για τον θάνατο 800 ατόμων.

Εν τω μεταξύ, δύο άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί μπροστά σε υποκατάστημα μεγάλης ισπανικής τράπεζας στην πόλη Βιτόρια, στη χώρα των Βάσκων.

Η έκρηξη σημειώθηκε τα μεσάνυχτα, με αποτέλεσμα να καταστραφεί η είσοδος και ο τοίχος του καταστήματος της τράπεζας BBVA. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν ελαφρά δύο περαστικοί, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Η αστυνομία πιστεύει ότι πρόκειται για έργο της ΕΤΑ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ