Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε τις Φιλιππίνες η πρόεδρος της χώρας
Αβεβαιότητα επικρατεί στις Φιλιππίνες, καθώς η πρόεδρος Γκλόρια Αρόγιο κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μετά την αποκάλυψη συνωμοσίας για την ανατροπή της. Ήδη, αρκετά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων κρατούνται.
30
Αβεβαιότητα επικρατεί στις Φιλιππίνες, καθώς η πρόεδρος Γκλόρια Αρόγιο κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μετά την αποκάλυψη συνωμοσίας για την ανατροπή της. Ήδη, αρκετά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων κρατούνται.
Όπως σημειώνουν τα διεθνή τηλεοπτικά πρακτορεία, το τελευταίο διάστημα υπήρχαν πληροφορίες ότι ομάδα αξιωματικών σχεδιάζει την ανατροπή της προέδρου.
Σημειώνεται ότι αυτές τις μέρες συμπληρώνονται 20 χρόνια από την ανατροπή του δικτάτορα Μάρκος και την ανάδειξη της Κορασόν Ακίνο στην προεδρία.
Η πρόεδρος εμφανίστηκε στην τηλεόραση και ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή στον Στρατό να λάβει μέτρα: «Αυτή είναι η προειδοποίησή μου προς αυτούς που σχεδιάζουν να κινηθούν ενάντια στην κυβέρνηση.
» Η συνωμοσία ολοκληρωτικών δυνάμεων της άκρας Αριστεράς και της άκρας Δεξιάς συνιστούν άμεσο κίνδυνο για την ασφάλεια και την ακεραιότητα των Φιλιππινέζων και της χώρας» δήλωσε.
Το πρωί της Παρασκευής, η αστυνομία έκανε χρήση βίας για να διαλύσει συγκέντρωση χιλιάδων υποστηρικτών της αντιπολίτευσης, στη Μανίλα, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βενεζουέλα: Οι αρχές συνέλαβαν στενό σύμμαχο και υπουργό του Μαδούρο, λέει αμερικανός αξιωματούχος
- Βαθαίνουν οι διαχωριστικές γραμμές στη «γαλάζια» παράταξη – Τι σηματοδοτεί η κοινή παρουσία Καραμανλή – Σαμαρά στην Καλαμάτα
- Αίγινα: Ακατάλληλο για κάθε χρήση το νερό εδώ για ενάμιση μήνα – Τι καταγγέλλουν οι κάτοικοι
- Σπείρα έφερνε αλλοδαπούς στην Αθήνα και τους εξανάγκαζαν σε επαιτεία στους δρόμους
- Παναθηναϊκός: Ένταση με Μπακασέτα και οπαδούς μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ
- Προβληματίζει ο πληθωρισμός στην Ελλάδα – Τρίτος υψηλότερος στην ευρωζώνη τον Ιανουάριο



