Τροπολογία για τη συνεργασία του Δημοσίου με το ίδρυμα «Ερρίκος Ντυνάν»
Αθήνα: Τροπολογία, με την οποία επιδιώκεται η αποτελεσματικότερη συνεργασία του Δημοσίου με το κοινωφελές ίδρυμα «Ερρίκος Ντυνάν» κατέθεσε τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης στο νομοσχέδιο με τίτλο «Ενίσχυση της οικογένειας και λοιπές διατάξεις».
Αθήνα: Τροπολογία, με την οποία επιδιώκεται η αποτελεσματικότερη συνεργασία του Δημοσίου με το κοινωφελές ίδρυμα «Ερρίκος Ντυνάν» κατέθεσε τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης στο νομοσχέδιο με τίτλο «Ενίσχυση της οικογένειας και λοιπές διατάξεις».
Συγκεκριμένα, τροποποιείται το καταστατικό του «Ερρίκος Ντυνάν» και προβλέπονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:
– Προστίθεται στους σκοπούς του ιδρύματος η δυνατότητα σύμπραξης με φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
– Αίρονται οι προϋποθέσεις για την επιχορήγηση του ιδρύματος από το Ελληνικό Δημόσιο, το ύψος της οποίας καθορίζεται κάθε φορά χωρίς τον περιορισμό των προϋποθέσεων αυτών (νοσήλιο μικρότερο του 50% του πραγματικού κόστους λειτουργίας των αντίστοιχων κρατικών νοσηλευτικών, ιδρυμάτων και ισοδύναμο σε απόδοση με τα αντίστοιχα κρατικά νοσηλευτικά ιδρύματα).
– Τροποποιείται η συγκρότηση του ΔΣ του ιδρύματος, καθώς και η διαδικασία λήψης ορισμένων αποφάσεων.
– Προβλέπεται η δυνατότητα μεταφοράς στο ίδρυμα, νοσηλευτικών μονάδων του ΕΣΥ, και η απασχόληση στο ίδρυμα ιατρικού προσωπικού του ΕΣΥ, με όρους και διαδικασίες που αποφασίζει το ΔΣ του ιδρύματος και εγκρίνει ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
– Το προϊόν τυχόν εκκαθάρισης του ιδρύματος, σε ό,τι αφορά στα περιουσιακά στοιχεία που απέκτησε το ίδρυμα μετά το διορισμό των μελών ΔΣ από τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, περιέρχεται στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατά την αναλογία της συνολικής επιχορήγησης για όλο το διάστημα αυτό.
health.in.gr
- Αγρότης με δεσμευμένο λογαριασμό: «Δεν έχω ούτε ένα ευρώ» – H κυβέρνηση «λειτουργεί με πρακτικές Βόρειας Κορέας»
- Η Ρωσία στοχεύει να στρατολογήσει πάνω από 400.000 στρατιώτες το 2026
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 28.12.2025]
- Μπαλωθιές στο Ηράκλειο: Αδέσποτη σφαίρα κατέληξε σε διπλανό σπίτι
- Πίζα – Γιουβέντους 0-2: Χτίζει σερί η Μεγάλη Κυρία
- Πλακιάς: Όσο πλησιάζει η δίκη για τα Τέμπη, τόσο πιο πολύ θα αναφέρεται το οικονομικό για ευνόητους λόγους – Διαψεύδει δημοσιεύματα

