Μετά την Εθνική, Eurobank και Πειραιώς επιμένουν στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων
Μετά την Εθνική και οι διοικήσεις της Eurobank και της Τράπεζας Πειραιώς επιμένουν στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, όπως είπαν την Παρασκευή οι κ.κ. Νανόπουλος και Σάλλας στον υπουργό Απασχόλησης Πάνο Παναγιωτόπουλο.
27
Μετά την Εθνική και οι διοικήσεις της Eurobank και της Τράπεζας Πειραιώς επιμένουν στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, όπως είπαν την Παρασκευή οι κ.κ. Νανόπουλος και Σάλλας στον υπουργό Απασχόλησης Πάνο Παναγιωτόπουλο.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Νίκος Νανόπουλος, χαρακτήρισε αξιέπαινη την προσπάθεια του υπουργείου αλλά υπογράμμισε ότι η θέση της Eurobank περιγράφεται στην επιστολή της προς την ΟΤΟΕ και δεν μπορεί να αλλάξει.
Ο κ. Νανόπουλος δήλωσε ότι η τράπεζά του τάσσεται υπέρ του διαλόγου και των συλλογικών διαπραγματεύσεων αλλά μόνο με το σύλλογο των εργαζομένων στην Eurobank. Με αυτό το σύλλογο, είπε, έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να συνεννοηθούμε και να βρούμε λύσεις, ενώ συμπλήρωσε ότι μέσα από την πολιτική της τράπεζας έχουν δημιουργηθεί πολλές θέσεις εργασίας.
Ο πρόεδρος της Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας, επισήμανε ότι η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών δεν εκπροσωπεί όλες τις τράπεζες, αφού η δομή της οικονομικής ανάπτυξης δεν επιτρέπει πλέον ενιαία εκπροσώπηση.
Ο κ. Σάλας ροέβλεψε ότι σε κάθε τράπεζα θα υπογραφεί, τελικώς, ξεχωριστή επιχειρησιακή σύμβαση και επανέλαβε ότι στις τράπεζες δημιουργούνται κάθε χρόνο εκατοντάδες θέσεις εργασίας.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε πως έγινε φανερό ότι οι τράπεζες δεν μπορούν πλέον να εκπροσωπούνται ενιαία από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών. Το υπουργείο, σημείωσε, θα συνεχίσει την προσπάθεια για να βρεθεί λύση στην κρίση και ο ίδιος θα συναντηθεί τη Δευτέρα με εκπρόσωπο της Alpha Bank.
Το θέμα για την κυβέρνηση δεν κλείνει εδώ, υπογράμμισε και επανέλαβε ότι αποτελεί θέση της κυβέρνησης μια πολιτική σύσταση προς τις τράπεζες για να δώσουν μια τελευταία ευκαιρία στο διάλογο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Μακάμπι – Παναθηναϊκός 75-71: Ήττα στο Τελ Αβίβ για τους Πράσινους με μοιραίο Σλούκα
- Η Υλίκη από ψηλά: Γεμίζουν οι υδάτινοι ταμιευτήρες της Αττικής
- Πελεγκρίνι: «Επικίνδυνος ο Κωνσταντέλιας, δεν μας βοήθησαν οι αλλαγές»
- Φερεντσβάρος – Παναθηναϊκός: Οι χαμένες ευκαιρίες του Πελίστρι! (vid)
- Ρωσία: Στη Μόσχα οι Αμερικανοί διαπραγματευτές Γουίτκοφ και Κούσνερ για συνομιλίες με τον Πούτιν
- Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία άλλων 10 μελών εγκληματικής οργάνωσης που έκλεβε αυτοκίνητα και τα πουλούσε