Παρατείνεται για τρεις εργάσιμες ημέρες η προθεσμία επικύρωσης των καρτών ανεργίας
Παρατείνεται η προθεσμία επικύρωσης των καρτών ανεργίας για τρεις εργάσιμες ημέρες λόγω των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στη μετακίνηση των πολιτών τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας της κακοκαιρίας και του ισχυρού παγετού.
27
Παρατείνεται η προθεσμία επικύρωσης των καρτών ανεργίας για τρεις εργάσιμες ημέρες λόγω των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στη μετακίνηση των πολιτών τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας της κακοκαιρίας και του ισχυρού παγετού, σύμφωνα με απόφαση του διοικητή του ΟΑΕΔ.
Έτσι, όσοι εγγεγραμμένοι άνεργοι έπρεπε να ανανεώσουν τις κάρτες ανεργίας τους από τη Δευτέρα 23 μέχρι και την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου και δεν κατάφεραν λόγω των καιρικών φαινομένων να μεταβούν στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, διατηρούν στο ακέραιο το δικαίωμα τους και μπορούν να προβούν στην επικύρωση των καρτών τους, από αύριο, Παρασκευή 27 μέχρι και την Τρίτη 31 Ιανουαρίου.
Η διοίκηση του ΟΑΕΔ, εφόσον και τις επόμενες ημέρες παρουσιαστούν σε ορισμένες περιοχές της χώρας ανάλογα προβλήματα μετακίνησης λόγω του καιρού, θα λάβει την απαιτούμενη μέριμνα έτσι ώστε κανένας εγγεγραμμένος άνεργος να μην χάσει το δικαίωμα ανανέωσης της κάρτας ανεργίας.
Νέα ηλεκτρονική διαδικασία αποπληρωμής του ΛΑΕΚ μέσω Διαδικτύου
Εξάλλου, ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε ότι τίθεται σε λειτουργία μια νέα μηχανογραφική εφαρμογή, μέσω της οποίας η αποπληρωμή των προγραμμάτων ΛΑΕΚ 0,45% που υλοποιούνται από επιχειρήσεις, από φέτος θα γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο και σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει το Διαδίκτυο.
Έτσι, εφεξής δεν απαιτείται η φυσική παρουσία των εκπροσώπων των δικαιούχων επιχειρήσεων στις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού.
Με την ηλεκτρονική υποβολή οι επιχειρήσεις θα λαμβάνουν το 60% του δικαιούμενου ποσού αποπληρωμής δαπανών των προγραμμάτων κατάρτισης που υλοποίησαν το 2005. Το υπόλοιπο δικαιούμενο ποσό αποπληρωμής θα αποδίδεται στην επιχείρηση μετά την πιστοποίηση του ποσού της εργοδοτικής εισφοράς ΛΑΕΚ 0,45% που έχει αποδώσει η επιχείρηση στο ΙΚΑ το 2005, λαμβάνοντας υπόψη:
1) Το αναπορρόφητο ποσό της εργοδοτικής εισφοράς 0,45% του 2004 το οποίο μεταφέρεται στο 2005, όπως αυτό φαίνεται από την απόφαση αποπληρωμής του ΟΑΕΔ.
2) Ολόκληρο το ποσό της εργοδοτικής εισφοράς ΛΑΕΚ 0,45% έτους 2004 το οποίο μεταφέρεται στο 2005 και για το οποίο πρώτη φορά κάνει χρήση η επιχείρηση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κατεψυγμένο βακτήριο που χρονολογείται πριν από τα αντιβιοτικά είχε πολυανθεκτικότητα – Πώς γίνεται;
- Ινδονησία: Γιγαντιαία καταβόθρα επεκτείνεται και καταπίνει αγροτικές εκτάσεις – Βίντεο
- Ισπανία: Πέντε νεκροί και τέσσερις τραυματίες από πυρκαγιά κοντά στη Βαρκελώνη
- O Κούτσιας σκόραρε στην Ελβετία και αφιέρωσε το γκολ στους αδικοχαμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ (vid)
- Κολωνάκι: Χειροπέδες σε τραγουδίστρια για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ – Ζημιές σε 5 ΙΧ
- Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν τρεις ανήλικοι για τον ξυλοδαρμό 16χρονου έξω από σχολείο