88

Σε διαβούλευση τίθεται από την ερχόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας για την πώληση και επαναμίσθωση ακινήτων του Δημοσίου. Το θέμα συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή.

Ο κ. Αλογοσκούφης αναφερόμενος στο νομοσχέδιο υπογράμμισε ότι δίνεται η δυνατότητα για τη μεταφορά κεφαλαίου και τεχνογνωσίας από τον ιδιωτικό τομέα, με στόχο την αξιοποίηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.

Το νομοσχέδιο είπε ο κ. Αλογοσκούφης θα δοθεί προς διαβούλευση τις επόμενες ημέρες και θα παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος ανέφερε σχετικά, ότι υπό το υφιστάμενο νομικό καθεστώς η ανακατασκευή ή η κατασκευή της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου καθίσταται δύσκολη εξαιτίας της έλλειψης πόρων που απαιτούνται, όμως είναι απαραίτητη «για τις σύγχρονες ανάγκες του Δημοσίου» με αποτέλεσμα «πολλές φορές να αδρανοποιείται η περιουσία. Αυτές τις ανάγκες έρχεται να καλύψει το σχέδιο νόμου» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ