«Παρατηρήσεις» του Συμβουλίου Ασφαλείας προς τη Συρία για το ρόλο της στο Λίβανο
Να συνεργαστεί με το Λίβανο στην προσπάθειά του να αποκαταστήσει την κυριαρχία του στην εδαφική του επικράτεια και να θέσει τέρμα στη διακίνηση όπλων προς τη χώρα αυτή καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών τη Συρία.
71
Να συνεργαστεί με το Λίβανο στην προσπάθειά του να αποκαταστήσει την κυριαρχία του στην εδαφική του επικράτεια και να θέσει τέρμα στη διακίνηση όπλων προς τη χώρα αυτή καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών τη Συρία.
Σε διακήρυξη του, που ανέγνωσε ο προεδρεύων του, πρεσβευτής της Τανζανίας Ογκουστίν Μαχίγκα, το Συμβούλιο Ασφαλείας εκφράζει την ικανοποίησή του για τη μερική εφαρμογή της απόφασης 1559, που αφορά στην αποχώρηση των συριακών στρατευμάτων από τον Λίβανο.
Ωστόσο, το Συμβούλιο Ασφαλείας «διαπιστώνει μετά λύπης του ότι οι άλλες ρήτρες της απόφασης δεν τηρούνται, κυρίως εκείνες που αφορούν στην εξάρθρωση και τον αφοπλισμό των λιβανικών και ξένων πολιτοφυλακών, τον έλεγχο της λιβανικής κυβέρνησης πάνω στο σύνολο της επικράτειας και τη διεξαγωγή ελεύθερων και δίκαιων εκλογών, σύμφωνα με τους συνταγματικούς κανόνες του Λιβάνου, δίχως ξένη ανάμειξη».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Θεσσαλονίκη: Έκρηξη και φωτιά σε διαμέρισμα στην Καλαμαριά – Επί τόπου η πυροσβεστική
- Ολυμπιακός: Τραυματίστηκε ο Λαρεντζάκης
- Νεκρή σε τροχαίο στον ΒΟΑΚ – Σφοδρή σύγκρουση τριών οχημάτων
- Ο Δήμος Πειραιά τίμησε τη μνήμη των 63 θυμάτων του C-130 που συνετρίβη στο όρος Όθρυς στις 5/2/1991
- Έσπασε η γέφυρα του Ενιπέα μετά την κακοκαιρία – Αποκομμένες δέκα οικογένειες
- Αποκάλυψη in: Πληροφορίες που συνδέονται και με το ΝΑΤΟ έδινε ο αξιωματικός που συνελήφθη για κατασκοπεία
