Είναι η φωνή του Αλ Ζαουάχρι, επιβεβαιώνει η CIA για το νέο ηχητικό μήνυμα
Η CIA επιβεβαίωσε ότι η φωνή που ακούγεται στο ηχητικό μήνυμα, που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή στο Διαδίκτυο, ανήκει στον Αϊμάν αλ Ζαουάχρι. Όμως, κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει πότε ακριβώς έγινε η ηχογράφηση του μηνύματος.
38
Οι αναλυτές της CIA επιβεβαίωσαν ότι η φωνή που ακούγεται σε ένα ηχητικό μήνυμα, που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή στο Διαδίκτυο από μια ισλαμική οργάνωση, ανήκει στον υπαρχηγό της Αλ Κάιντα Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, δήλωσε αξιωματούχος της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών.
«Έπειτα από τεχνικές αναλύσεις του ηχητικού μηνύματος, η CIA έχει τη βεβαιότητα ότι πρόκειται για τη φωνή του Ζαουάχρι» δήλωσε ο αξιωματούχος.
Ο υπαρχηγός του δικτύου Αλ Κάιντα απέτισε φόρο τιμής στους «μάρτυρες» της τζιχάντ στο Αφγανιστάν, σε ηχητικό μήνυμα που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή στο Internet, λίγες ημέρες αφότου μια επίθεση στο Πακιστάν είχε τον ίδιον ως στόχο.
Όμως, το ηχητικό μήνυμα, που διαρκεί σχεδόν 18 λεπτά, δεν περιέχει καμία ένδειξη για την ημερομηνία της ηχογράφησης της φωνής του αναπληρωτή του Οσάμα μπιν Λάντεν.
«Δεν υπάρχει λόγος να πιστέψουμε ότι αυτό το μήνυμα ηχογραφήθηκε πρόσφατα» δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών, διευκρινίζοντας ότι το ποίημα που απαγγέλλει ο Ζαουάχρι έχει ήδη μεταδοθεί μέσω Διαδικτύου.
Ο ισλαμικός δικτυακός τόπος που μετέδωσε το ηχητικό μήνυμα του υπαρχηγού της Αλ Κάιντα ανέφερε από την πλευρά της ότι πρόκειται για «μια νέα ομιλία του σεΐχη Αϊμάν Ζαουάχρι, ο Θεός να τον φυλάει».
Το ποίημα που απήγγειλε ο Ζαουάχρι ανήκει στον Μουλάουι Μοχεμπολάχ αλ Κανταχάρι, διάσημο Αφγανό ποιητή. Είναι αφιερωμένο στους «μάρτυρες της σταυροφορίας εναντίον του Αφγανιστάν».
«Ω! αδελφοί μουσουλμάνοι, ω! αδελφοί μουτζαχεντίν, που αντιστέκεστε στη σιωνιστική εκστρατεία στην Παλαιστίνη, στην Τσετσενία, στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, που σας κυνηγούν οι σταυροφόροι και οι μισθοφόροι στα βουνά του Αφγανιστάν, τις κοιλάδες, τα χωριά, στην πληγωμένη πρωτεύουσά του, Καμπούλ, έχω την τιμή να σας παρουσιάσω αυτό το ποίημα της τζιχάντ» λέει ο Ζαουάχρι ως εισαγωγή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Έκρηξη και φωτιά σε διαμέρισμα στην Καλαμαριά – Επί τόπου η πυροσβεστική
- Ολυμπιακός: Τραυματίστηκε ο Λαρεντζάκης
- Νεκρή σε τροχαίο στον ΒΟΑΚ – Σφοδρή σύγκρουση τριών οχημάτων
- Ο Δήμος Πειραιά τίμησε τη μνήμη των 63 θυμάτων του C-130 που συνετρίβη στο όρος Όθρυς στις 5/2/1991
- Έσπασε η γέφυρα του Ενιπέα μετά την κακοκαιρία – Αποκομμένες δέκα οικογένειες
- Αποκάλυψη in: Πληροφορίες που συνδέονται και με το ΝΑΤΟ έδινε ο αξιωματικός που συνελήφθη για κατασκοπεία
