Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από το δριμύ ψύχος που πλήττει τη Μόσχα
Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το κρύο τη νύχτα στη Μόσχα, που δοκιμάζεται από τον πιο βαρύ χειμώνα των τελευταίων 26 ετών. Στο -30 η θερμοκρασία. Η Ρωσία μείωσε την παροχή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, για να καλύψει τις δικές της ανάγκες.
38
Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το κρύο στη διάρκεια της νύχτας στη Μόσχα, που δοκιμάζεται από τον πιο βαρύ χειμώνα των τελευταίων 26 ετών, καθώς τα θερμόμετρα έδειχναν την Παρασκευή -30 βαθμούς Κελσίου. Τις δυό τελευταίες ημέρες περίπου 40 άτομα έχουν πεθάνει λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.
Το κύμα ψύχους που έρχεται από τον Αρκτικό Κύκλο αναμένεται να συνεχιστεί και όπως ανακοίνωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία στη ρωσική πρωτεύουσα οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν κάτω από τους -20 βαθμούς Κελσίου για πέντε ημέρες.
Οι υπηρεσίες Εκτάκτου Ανάγκης ανέφεραν ότι επτά άνθρωποι βρήκαν το θάνατο στους δρόμους της Μόσχας από το κρύο και άλλοι 22 μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με υποθερμία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.
Από τα τέλη Οκτωβρίου 123 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το κρύο στη Μόσχα.
Η βαρυχειμωνιά δημιουργεί φόβους και για εκτεταμμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση στη Ρωσία, καθώς έχει φτάσει σε ύψη ρεκόρ η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, προκαλώντας μείωση στην παροχή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη. Η παραγωγή πετρελαίου έχει σταματήσει λόγω των πολικών θερμοκρασιών σε αρκετές περιοχές της Σιβηρίας.
Ο φετινός χειμώνας είναι ο χειρότερος στη Μόσχα από το 1979, όταν η θερμοκρασία είχε πέσει στους -38 βαθμούς Κελσίου στη ρωσική πρωτεύουσα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Το σκοτεινό ταξίδι των γυναικών από τη Λατινική Αμερική στα χέρια διεθνούς κυκλώματος trafficking στην Αλβανία
- Στην ΕΑΒ ο Χαρίτσης: Εξοργιστικό το μέλλον της να εμπλέκεται σε ενδοκυβερνητικές αντιπαραθέσεις μεταξύ υπουργών της κυβέρνησης Μητσοτάκη
- Θεσσαλονίκη: Έκρηξη και φωτιά σε διαμέρισμα στην Καλαμαριά – Επί τόπου η πυροσβεστική
- Ολυμπιακός: Τραυματίστηκε ο Λαρεντζάκης
- Νεκρή σε τροχαίο στον ΒΟΑΚ – Σφοδρή σύγκρουση τριών οχημάτων
- Ο Δήμος Πειραιά τίμησε τη μνήμη των 63 θυμάτων του C-130 που συνετρίβη στο όρος Όθρυς στις 5/2/1991
