Εισαγγελείς καταγγέλλουν πως δεν ζητήθηκε η παρουσία τους στους ελέγχους αλλοδαπών
Oι Εισαγγελικές Αρχές διαψεύδουν ότι ζητήθηκε η άδεια του εισαγγελέα για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στους ελέγχους αλλοδαπών. Καταγγέλουν επίσης πως μόνο σε μία περίπτωση ζητήθηκε η παρουσία τους και ουδέποτε περιήλθε σε γνώση της Εισαγγελίας βρετανικό αίτημα.
28
Oι Εισαγγελικές Αρχές διαψεύδουν τον υπουργό Δημόσιας Τάξης ότι ζητήθηκε από τον αρμόδιο εισαγγελέα άδεια για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, προκειμένου να διενεργηθεί ο σχετικός έλεγχος των αριθμών της κινητής τηλεφωνίας, που φέρεται ότι κάλεσε ο καμικάζι του Λονδίνου.
Παράλληλα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα, καταγγέλλουν πως μόνο σε μία περίπτωση ελέγχου αλλοδαπών ζητήθηκε η παρουσία τους και υποστηρίζουν ότι ουδέποτε περιήλθε σε γνώση της Εισαγγελίας έγγραφο των Βρετανικών Αρχών με το οποίο ζητήθηκε η συνδρομή της χώρας μας για την αποκάλυψη των δραστών στο τρομοκρατικό χτύπημα του Λονδίνου, τον περασμένο Ιούλιο.
Όπως επισήμαναν στα Νέα καλά ενημερωμένες εισαγγελικές πηγές, σχεδόν το σύνολο των επιχειρήσεων έγινε χωρίς την παρουσία συναδέλφων τους, που σε κάθε περίπτωση -όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν- «διασφαλίζουν τη νομιμότητα της έρευνας, το κύρος των προανακριτικών διαδικασιών, αλλά και τα δικαιώματα των ανακρινομένων».
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η μόνη επιχείρηση για την οποία είχε προηγουμένως ενημερωθεί ο αρμόδιος εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Δημήτρης Ασπρογέρακας και έλαβαν μέρος άλλοι δύο συνάδελφοί του σε κατ οίκον έρευνες ήταν αυτή που έγινε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στον Ασπρόπυργο.
Oυσιαστικά, όπως σημειώνει η εφημερίδα, η αρμόδια εισαγγελική αρχή αδειάζει το υπουργείο, που επικαλέστηκε νομότυπες ενέργειες στις επιχειρήσεις που πραγματοποίησε τόσο στον Νέο Κόσμο όσο και στη λίμνη Κρεμαστών.
Αντίθετα, όπως προκύπτει και από τα αριθμητικά στοιχεία που ο κ. Βουλγαράκης παρουσίασε στη Βουλή, οι επίμαχες έρευνες άρχισαν ως απλές προσαγωγές υπόπτων για αδικήματα άσχετα με την τρομοκρατία, όπως ο έλεγχος των ταξιδιωτικών εγγράφων.
Η επιλογή των προσαγωγών, αντί των συλλήψεων, που κατά τους εισαγγελείς είναι απολύτως νόμιμη και συνταγματική διοικητική πράξη, εξασφαλίζει στις Αστυνομικές Αρχές το πλεονέκτημα να λειτουργούν μόνες τους, χωρίς την παρουσία εισαγγελέα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επίσημο: Ο Ζέλσον Μαρτίνς ανανέωσε με τον Ολυμπιακό (pic)
- Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε στη Βούλα – Έφερε τραύματα στο λαιμό
- ΜακΚόλουμ: «Όταν η μπάλα στη Euroleague καίει, ο Ολυμπιακός δεν αντέχει τη πίεση»
- Η τεχνολογική λύση που απογειώνει την κερδοφορία του ξενοδοχείου σας
- Αντίστροφη μέτρηση για τους τόκους στα δάνεια του νόμου Κατσέλη – Τι κρίνεται στον Άρειο Πάγο
- ΚΚΕ: Οι διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι οι σχέσεις με την Τουρκία «δεν χρειάζονται διαμεσολαβητές» είναι αυταπόδεικτα ψευδείς


