Περισσότερα φρούτα και λαχανικά και λιγότερο κρέας για φυσιολογική αρτηριακή πίεση
Νέα Υόρκη: Η κατανάλωση λαχανικών, φρούτων και άλλων φυτικών τροφών φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο υπέρτασης. Αντιθέτως, η κατανάλωση κρέατος αυξάνει τον κίνδυνο, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition.
Νέα Υόρκη: Η κατανάλωση λαχανικών, φρούτων και άλλων φυτικών τροφών φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο υπέρτασης. Αντιθέτως, η κατανάλωση κρέατος αυξάνει τον κίνδυνο, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition.
Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Μινεσότα με επικεφαλής την Δρ Λιν Στέφεν εκτίμησε τη 15ετη συχνότητα της αυξημένης αρτηριακής πίεσης σε 4.300 άτομα, ηλικίας 18 έως 30 ετών. Στην αρχή της μελέτης συγκεντρώθηκαν στοιχεία που αφορούσαν τη διατροφή τους.
Καθώς αυξανόταν η κατανάλωση φυτικών τροφών, ο κίνδυνος αυξημένης αρτηριακής πίεσης έπεφτε. Σε σχέση με το χαμηλότερο ένα πέμπτο της πρόσληψης, τα δύο πέμπτα και τα πέντε πέμπτα πρόσληψης μείωναν τον κίνδυνο αυξημένης αρτηριακής πίεσης από 27% έως 36% αντίστοιχα.
Ακριβώς το αντίθετο παρατηρήθηκε αναφορικά με την κατανάλωση κρέατος, όπου η καθημερινή κατανάλωση δεν φάνηκε να έχει συνακόλουθη επίπτωση στην αρτηριακή πίεση.
health.in.gr
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
