71

Το ζήτημα της ανακατασκευής βαρέων οχημάτων του αμερικανικού στρατού από ελληνικά στρατιωτικά εργοστάσια έθεσε ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Βασίλης Μιχαλολιάκος στον Αμερικανό υπουργό Αμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ και τον ομόλογό του για θέματα Ευρωπαϊκών και ΝΑΤΟϊκών Υποθέσεων, Ντάνιελ Φάτα.

Σε σύντομη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα στις ΗΠΑ οι κ. Μιχαλολιάκος και Ράμσφελντ, ο Έλληνας υφυπουργός έθεσε το θέμα της ανάληψης από ελληνικά στρατιωτικά εργοστάσια του έργου της ανακατασκευής βαρέων οχημάτων του αμερικανικού στρατού. Ο Αμερικανός υπουργός δήλωσε ότι είναι ενήμερος για το θέμα αυτό.

Αργότερα, ο κ. Μιχαλολιάκος είχε συνάντηση διάρκειας μίας ώρας περίπου με τον κ. Φάτα, οποίο συζήτησε θέματα διμερή, διεθνή και ΝΑΤΟ. Ο Έλληνας υφυπουργός αναφέρθηκε στην προσφορά της Ελλάδας στον αγώνα της διεθνούς κοινότητας κατά της τρομοκρατίας και τόνισε την έντονη παρουσία της χώρας μας στα Βαλκάνια και το Αφγανιστάν.

Παράλληλα, ο κ. Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε λεπτομερώς στο θέμα της ανακατασκευής βαρέων οχημάτων του αμερικανικού στρατού από ελληνικά στρατιωτικά εργοστάσια. Ο Αμερικανός ομόλογός του δήλωσε ότι θα αξιολογηθεί σοβαρά η ελληνική πρόταση, η οποία παρουσιάζει σοβαρά πλεονεκτήματα όσον αφορά στο κόστος, την ασφάλεια και το χρόνο παράδοσής τους.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ