
Eπίθεση πειρατών εναντίον κρουαζιερόπλοιου ανοικτά των σομαλικών ακτών
Πειρατές σε ταχύπλοα άνοιξαν πυρ εναντίον του κρουαζιερόπλοιου Seabourn Spirit με εκατοντάδες τουρίστες, κυρίως Αμερικανούς και Δυτικοευρωπαίους, στα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.
28
Πειρατές σε ταχύπλοα άνοιξαν πυρ εναντίον του κρουαζιερόπλοιου Seabourn Spirit με εκατοντάδες τουρίστες, κυρίως Αμερικανούς και Δυτικοευρωπαίους, στα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.
«Ένοπλοι που επέβαιναν σε δύο ή τρία ταχύπλοα άνοιξαν πυρ εναντίον του Seabourn Spirit ενώ αυτό έπλεε σε απόσταση περίπου 70 ναυτικών μιλίων ανοικτά της Σομαλίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
Ο κυβερνήτης του κρουαζιερόπλοιου κατάφερε να αλλάξει κατεύθυνση και να απομακρυνθεί με ταχύτητα από το σημείο της επίθεσης. Τώρα κατευθύνεται προς τις Σεϋχέλες.
Το Seabourn Spirit, με περίπου 300 επιβάτες και μέλη πληρώματος, είχε αποπλεύσει από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και κατευθυνόταν στη Μομπάσα της Κένυας.
Τα νερά του Ινδικού Ωκεανού ανοικτά των σομαλικών ακτών θεωρούνται από τα πιο επικίνδυνα για πειρατικές επιθέσεις στον κόσμο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Λουτσέσκου: «Είχαμε πολλά προβλήματα και κάποιες επιλογές ήταν αναγκαστικές»
- Το Ιράν αρνείται να συμμετάσχει στον β’ γύρο διαπραγματεύσεων – Κατηγορεί τις ΗΠΑ για «υπερβολικές απαιτήσεις»
- Φάμελλος: Αρχιερέας της τοξικότητας ο Μητσοτάκης – Ο πρωθυπουργός καλύπτει τον Γεωργιάδη
- «Η Θυσία των Παρθένων στη Σύγχρονη Βαβυλώνα»: Το σκάνδαλο μαστροπείας ανηλίκων στη βικτωριανή Βρετανία
- Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ 2-1: Σε απόσταση «βολής» για τον τίτλο οι «Πολίτες»! (vid)
- Μπάγερν Μονάχου – Στουτγκάρδη 4-2: Πρωταθλήτρια με τεσσάρα και για 35η φορά! (vid)

