
Ένταση στο Κόσοβο εξαιτίας της δολοφονίας δύο νεαρών Σέρβων
Η αστυνομία του Κοσόβου συνέλαβε το πρωί της Κυριακής τρία άτομα ως ύποπτα για τη δολοφονία δύο νεαρών Σέρβων και τον τραυματισμό άλλων δύο την περασμένη νύχτα, στον αυτοκινητόδρομο Ουρόσεβατς - Σκόπια, στο νότιο Κόσοβο.
38
Η αστυνομία του Κοσόβου συνέλαβε το πρωί της Κυριακής τρία άτομα ως ύποπτα για τη δολοφονία δύο νεαρών Σέρβων και τον τραυματισμό άλλων δύο την περασμένη νύχτα, στον αυτοκινητόδρομο Ουρόσεβατς – Σκόπια, στο νότιο Κόσοβο.
Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν κυνηγετικά όπλα, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο τους, με το οποίο φέρονται να παρακολουθούσαν τα θύματα τους.
Ο επικεφαλής της αποστολής του UNMIK Σόρεν Γιέσεν Πέτερσεν δήλωσε ότι είναι «σοκαρισμένος από το συμβάν», ενώ τη δολοφονία των δύο νεαρών Σέρβων καταδίκασε και η κυβέρνηση του Κοσόβου.
Έντονες ήταν οι αντιδράσεις από το Βελιγράδι για το συμβάν.
Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Βόισλαβ Κοστούνιτσα έκανε λόγο για «τρομοκρατία των Αλβανών εις βάρος των Σέρβων του Κοσόβου», ενώ μέρος της ευθύνης επέρριψε τόσο στους εκπροσώπους της UNMIK, «οι οποίοι αδυνατούν να προστατεύσουν τον σερβικό πληθυσμό στο Κόσοβο», όσο και σε τμήμα της Διεθνούς Κοινότητας, το οποίο «χρησιμοποιεί εκβιασμούς, με στόχο την όσο το δυνατό συντομότερη έναρξη των συνομιλιών για το αποκαλούμενο τελικό καθεστώς του Κοσόβου».
Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, απευθυνόμενος δημοσίως στον επικεφαλής της UNMIK Σόρεν Γιέσεν Πέτερσεν και στον ειδικό απεσταλμένο του ΓΓ του ΟΗΕ στο Κόσοβο Κάι Έιντε, ζήτησε «να ακούσει με σαφές και καθαρό τρόπο ποια είναι τα κριτήρια που πρέπει να υιοθετήσει το Κόσοβο, όταν νεαροί δολοφονούνται επειδή και μόνο είναι Σέρβοι».
Ο πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς εκτίμησε ότι η δολοφονία των δύο νεαρών Σέρβων «αποτελεί μήνυμα ότι για τους Σέρβους δεν υπάρχει χώρος στο Κόσοβο» και συμπλήρωσε ότι το συμβάν αποδεικνύει ότι η κοινωνία του Κοσόβου δεν είναι διατεθειμένη να συμβάλει στην ανάπτυξη του εκδημοκρατισμού και στην καλλιέργεια του πολυεθνικού χαρακτήρα της περιοχής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Greece’s Offshore Energy Drive Enters Critical Phase
- Τροχαίο στη Λιοσίων: Μέλος συμμορίας που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολείο στην Κυψέλη ο 16χρονος οδηγός της μηχανής
- Κεφαλονιά: Τα μηνύματα του 66χρονου με την 19χρονη Μυρτώ το μοιραίο βράδυ
- Ο Τζέραρντ πανηγυρίζει σε μπιλιαρδάδικο, το 2-1 της Λίβερπουλ επί της Έβερτον (vid)
- «Αυτό είναι ιεροσυλία»: Έξαλλη η Νάνσι Σινάτρα με ανάρτηση του Τραμπ με το My Way
- Το ρεκόρ της Λίβερπουλ κόντρα στην Έβερτον



