
Με τον Σύρο πρόεδρο θα συναντηθεί ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για το Μεσανατολικό
Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για το Μεσανατολικό Τέριε Ρεντ Λάρσεν εξουσιοδοτήθηκε από τον ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν να συναντηθεί το ταχύτερο δυνατό με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ στη Δαμασκό.
38
Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για το Μεσανατολικό Τέριε Ρεντ Λάρσεν εξουσιοδοτήθηκε από τον ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν να συναντηθεί το ταχύτερο δυνατό με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ στη Δαμασκό.
Κύριο θέμα της συνάντησης θα είναι η εφαρμογή της απόφασης 1559 του Συμβουλίου Ασφάλειας του ΟΗΕ, η οποία αφορά πτυχές του Μεσανατολικού.
Ο κ. Ρεντ Λάρσεν έλαβε εντολή «να μεταβεί το συντομότερο δυνατόν στη Δαμασκό και να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Ασαντ» δήλωσε ο εκπρόσωπος Στέφαν Ντουγιάριτς, στη διάρκεια της τακτικής καθημερινής ενημέρωσης.
«Σκοπός είναι τόσο ο ΟΗΕ όσο και η συριακή κυβέρνηση να συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά, για να εφαρμοστεί πλήρως η απόφαση 1559 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ» πρόσθεσε.
Ερωτηθείς αν η εντολή στον κ. Ρεντ Λάρσεν έχει τον χαρακτήρα του επείγοντος, ο ίδιος εκπρόσωπος ανέφερε ότι «είναι φυσικό να γίνονται επαφές με τη Συρία, για να ολοκληρωθεί η εφαρμογή της απόφασης 1559».
Εν τω μεταξύ, μιλώντας τη Δευτέρα στο συνέδρι του κόμματος Μπάαθ ο Μπασάρ αλ Ασαντ δήλωσε ότι η Συρία έχει αντιμετωπίσει «πολλές δυσκολίες εξαιτίας της αδυναμίας της διοικητικής δομής, της έλλειψης αξιόλογων ανθρώπων και εξαιτίας της χρόνιας συσσώρευσης αυτών των προβλημάτων».
«Επιπλέον, η κατάσταση διεθνώς και τα διαδοχικά γεγονότα στην περιοχή μας επέδρασαν αρνητικά στις επενδύσεις και την ανάπτυξη, παρά τις ελπίδες μας» προσέθεσε ο Σύρος πρόεδρος, αναφερόμενος στην ένταση με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, την έκρυθμη κατάσταση στο γειτονικό Ιράκ και την απόσυρση του στρατού της Συρίας από το Λίβανο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Συνταγή: Ψαρονέφρι με κρασί και μέλι
- Τελικά οι υψηλότεροι φόροι διώχνουν τους πλούσιους; Το σχέδιο του Μαμντάνι στη Νέα Υόρκη επαναφέρει το ερώτημα
- Στο Πεκίνο ο Αραγτσί, συναντάται με τον κινέζο ΥΠΕΞ – Πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με το Ιράν, βλέπει ο Τραμπ
- Τρεις νεκροί σε νέο βομβαρδισμό των ΗΠΑ εναντίον ταχύπλοου που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά
- Το pilates arms «χτίζει» γραμμωμένα χέρια
- Καιρός: Αφρικανική σκόνη και νέα άνοδος της θερμοκρασίας την Τετάρτη


