30

Ένας Ιρακινός αξιωματούχος, οι τρεις σωματοφύλακές του και άλλα 13 άτομα σκοτώθηκαν την Πέμπτη σε επίθεση αυτοκτονίας στην Μπακούμπα. Επίθεση και στο Κιρκούκ με θύμα ένα τετράχρονο αγόρι. Δεκάδες οι τραυματίες στις δύο επιθέσεις.

Ο αξιωματούχος που έχασε τη ζωή του ήταν ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της Ντιγιάλα, Χουσεΐν Αλουάν αλ Ταμίμι.

Ο συνταγματάρχης Ισμαήλ Ιμπραήμ δήλωσε ότι άλλα πέντε άντομα τραυματίστηκαν, τέσσερις σωματοφύλακες του Ιρακινού αξιωματούχου και μια γυναίκα.

Στο Κιρκούκ σημειώθηκε η δεύτερη βομβιστική επίθεση με θύμα ένα τετράχρονο παιδί. Η επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε στην είσοδο του συγκροτήματος της εταιρίας Πετρελαίων του Βορρά (NOC).

«Ένα παγιδευμένο όχημα εξερράγη περίπου στις 9 το πρωί μπροστά στην είσοδο του συγκροτήματος λίγο μετά την είσοδο σε αυτό αυτοκινητοπομπής του αμερικανικού προξενείου» διευκρίνισε τοπικός αξιωματούχος.

Ο ίδιος είπε ότι από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές ζημιές σε ένα από τα αμερικανικά αυτοκίνητα, αλλά καταστράφηκαν ολοσχερώς τέσσερα ιρακινά οχήματα.

Η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε μια ώρα μετά από βομβιστική επίθεση σε εστιατόριο της πόλης Τουζ Χουρμάτου, 70χλμ νότια του Κιρκούκ, που προκάλεσε το θάνατο 8 ανθρώπων και τον τραυματισμό 22.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press