
Αναβλήθηκε στη Λιβύη η απόφαση για τη θανατική καταδίκη των Βουλγάρων νοσηλευτριών
Το Νοέμβριο θα ανακοινωθεί τελικά η απόφαση του Εφετείου της Λιβύης για τις πέντε Βουλγάρες νοσοκόμες και τον Παλαιστίνιο γιατρό, που έχουν καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών με την κατηγορία της εσκεμμένης μετάδοσης του ιού HIV σε 426 παιδιά.
30
Τον ερχόμενο Νοέμβριο θα ανακοινωθεί τελικά η απόφαση του Εφετείου της Λιβύης για τις πέντε Βουλγάρες νοσοκόμες και τον Παλαιστίνιο γιατρό, που έχουν καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών με την κατηγορία της εσκεμμένης μετάδοσης του ιού HIV σε 426 παιδιά.
Το θέμα έχει προκαλέσει κρίση στις σχέσεις της Λιβύης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ στη χώρα βρέθηκε και ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, προκειμένου να ζητήσει από τον Λίβυο ηγέτη Μοαμάρ Καντάφι να μην εκτελεστεί η ποινή.
Οι Βουλγάρες νοσοκόμες και ο Παλαιστίνιος γιατρός βρίσκονται στις φυλακές από το 1999. Δηλώνουν αθώοι και υποστηρίζουν ότι για τη μετάδοση του ιού ευθύνονται οι κακές συνθήκες που επικρατούσαν στο συγκεκριμένο νοσοκομείο της χώρας.
Επιπλέον, δήλωσαν ότι τα παιδιά είχαν ήδη μολυνθεί από τον ιό.
Η εισαγγελία επιχειρηματολογεί ότι οι καταδικασθέντες εσκεμμένα μετέδωσαν στα παιδιά τον ιό με τη μετάγγιση μολυσμένου αίματος στο πλαίσιο πειράματος.
Ο Λίβυος ηγέτης Μοαμάρ Καντάφι δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας: «Πώς μπορούμε να απελευθερώσουμε τους δολοφόνους παιδιών;» ανέφερε πρόσφατα.
Τελικά, σύμφωνα με το Reuters, η απόφαση του Εφετείου αναβλήθηκε για τον ερχόμενο Νοέμβριο. Λίβυος δικηγόρος δήλωσε στο ίδιο πρακτορείο ότι μία τέτοια αναβολή είναι αναμενόμενη, λόγω της σοβαρότητας και της κρισιμότητας της υπόθεσης.
Έξω από τη δικαστική αίθουσα είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες συγγενείς των παιδιών, οι οποίοι ζητούσαν την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης άμεσα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι δικηγόροι «στηρίζουν» την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – «Καταδικαστέα οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης του ρόλου τους»
- NBA: Ο νέος ιδιοκτήτης των Μπλέιζερς κάνει τέτοιες περικοπές που θα ζήλευε ακόμη και ο… Σκρουτζ!
- Γιάννης Στάνκογλου: Η τυχαία συνάντηση με τη Χάρις Αλεξίου και τα λόγια θαυμασμού
- Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι ο αγωγός Ντρούζμπα θα επαναλειτουργήσει – Μόλις ήρε το βέτο ο Όρμπαν για το δάνειο
- Greece Tax Evasion Soars, Auto Repair Shops Lead
- Κεφαλονιά: «Έχασα τη ζωή μου όλη, είχαν σχέδιο να την εξαφανίσουν, να πάθουν ότι της έκαναν» – Συγκλονίζει η μητέρα της Μυρτούς

