
Μακελειό στην πόλη Χίλα του Ιράκ με τουλάχιστον 27 νεκρούς και 118 τραυματίες
Δύο επιθέσεις αυτοκτονίας με τη «σφραγίδα» του Ζαρκάουι σημειώθηκαν στην πόλη Χίλα του Ιράκ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 27 άτομα και να τραυματιστούν τουλάχιστον 118. Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε έξω από το κυβερνείο και η δεύτερη έξω από νοσοκομείο.
30
Δύο επιθέσεις αυτοκτονίας σημειώθηκαν το πρωί της Δευτέρας στην πόλη Χίλα του Ιράκ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 20 άτομα και να τραυματιστούν τουλάχιστον 118. Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε έξω από το κυβερνείο και η δεύτερη έξω από νοσοκομείο.
Όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η μία επίθεση έγινε έξω από νοσοκομείο όπου είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες νεοσύλλεκτοι για τις ιατρικές εξετάσεις.
Η δεύτερη επίθεση έγινε έξω από κυβερνείο της πόλης, όπου δεκάδες αστυνομικοί πραγματοποιούσαν διαδήλωση διαμαρτυρίας.
Tην ευθύνη για την διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας ανέλαβε η οργάνωση της Αλ Κάιντα στο Ιράκ υπό τον διαβόητο Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι.
Εν τω μεταξύ, εκπρόσωπος της πολυεθνικής δύναμης ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός αξιωματικού του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν. «Ο στρατηγός που συνελήφθη ήταν μέλος της υπηρεσίας πληροφοριών και άνηκε στους Φενταγίν».
Επίσης, το Ισλαμικό Κόμμα των σουνιτών στο Ιράκ ανακοίνωσε ότι ο ηγέτης του Αμπντέλ Χάμιντ και οι τρεις γιοι του συνελήφθησαν τα ξημερώματα στη Βαγδάτη.
Οι λόγοι της σύλληψης δεν έγιναν δεκτοί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Χάρισον Φορντ πέρασε κατά λάθος οντισιόν για το «Star Wars»
- Η Λάουρα Κοβέσι στο «Αλ Τσαντίρι Νιούζ» – Ο Λάκης Λαζόπουλος μας επιφύλασσε δυο μεγάλες εκπλήξεις
- Μεντιλίμπαρ: «Το συζητήσαμε και είπαμε θέλουμε τη νίκη για τον κόσμο»
- Πόλεμος στην εστίαση
- «Αλυσίδα» τα μεγάλα λάθη μόνο κατά του Ολυμπιακού από τους ξένους διαιτητές στα πλέι οφ της Super League
- Θεσσαλονίκη: Αποχωρεί η FedEx από το αεροδρόμιο «Μακεδονία»


