31

Νέες σφοδρότατες συγκρούσεις ξέσπασαν τη Δευτέρα στο ανατολικό Αφγανιστάν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο Αμερικανοί στρατιώτες και 23 αντάρτες. Η κατάσταση στη χώρα παραμένει τεταμένη τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι μάχες ξέσπασαν όταν Αμερικανοί στρατιώτες ήλθαν σε επαφή με ομάδα ανταρτών στην επαρχία Λάγκμαν, ανατολικά της Καμπούλ, τα ξημερώματα της Δευτέρας, όπως μετέδωσε το Associated Press, επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού, πολεμικά αεροσκάφη συμμετείχαν επίσης στις αιματηρές συμπλοκές στην επαρχία Λάγκμαν, μία περιοχή παραγωγής οπίου, στην οποία σημειώνονται συχνά συγκρούσεις.

Στο Αφγανιστάν σταθμεύουν περίπου 18.000 Αμερικανοί στρατιώτες, κυνηγώντας μέλη των Ταλιμπάν και της Αλ Κάιντα. Σχεδόν 150 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της επιχείρησης Διαρκής Ελευθερία το 2001.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ