Πρώτα από το διευθυντή και μετά στη διαδήλωση οι εκπαιδευτικοί την Πρωτομαγιά
Εγκύκλιο, με την οποία επισημαίνεται ότι όσοι καθηγητές επιθυμούν να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς, θα πρέπει να ενημερώνουν στη διεύθυνση του σχολείου, αναμένεται να αποστείλει το υπουργείο Παιδείας σε όλα τα δημόσια σχολεία τη Δευτέρα.
38
Εγκύκλιο, με την οποία επισημαίνεται ότι όσοι καθηγητές επιθυμούν να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις της 11ης Μαΐου, θα πρέπει να ενημερώνουν στη διεύθυνση του σχολείου, αναμένεται να αποστείλει το υπουργείο Παιδείας σε όλα τα δημόσια σχολεία τη Δευτέρα.
Στην εγκύκλιο επίσης επισημαίνεται ότι η 11η Μαΐου δεν είναι αργία και ότι οι καθηγητές θα πρέπει τις δύο πρώτες ώρες να βρίσκονται κανονικά στις θέσεις τους. Όσοι μετά τις δύο πρώτες ώρες επιθυμούν να συμμετάσχουν στις διάδηλώσεις, θα πρέπει να ενημερώσουν τη διεύθυνση, για να προσαρμοστεί το σχολικό πρόγραμμα.
Για τα σχολεία που βρίσκονται σε πόλεις, στις οποίες δεν έχουν προγραμματισθεί από τους συνδικαλιστικούς φορείς διαδηλώσεις ή η συμμετοχή στις διαδηλώσεις άλλης περιοχής είναι αντικειμενικά αδύνατη ή δυσχερής (βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 20 χλμ.) το μέτρο δεν θα ισχύσει. Τα απογευματινά σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.
«Αυτονόητο το δικαίωμα στην απεργία της ΑΔΕΔΥ»
Ακόμη, τονίζεται πως είναι αυτονόητο αναφαίρετο και σεβαστό το δικαίωμα των εκπαιδευτικών να συμμετάσχουν στην απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ. Όσοι εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν σε αυτή, δεν οφείλουν, εάν δεν το επιθυμούν, να ενημερώσουν την διεύθυνση του σχολείου και δεν τίθεται γι αυτούς κανένας περιορισμός. Γι αυτούς τους εκπαιδευτικούς, βέβαια, δεν υπάρχει θέμα διευκόλυνσης και κατά συνέπεια θα εφαρμοστούν οι κείμενες περί απεργίας διατάξεις.
Τέλος, οι διευθυντές των σχολείων θα ενημερώσουν μέσω των μαθητών τους γονείς για το αναμορφωμένο πρόγραμμα, το οποίο θα εφαρμοστεί την 11η Μαΐου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Τιμωρία μιας αγωνιστικής και πρόστιμο στον Ηλιόπουλο για το επεισόδιο με τον Μεντιλίμπαρ
- Πίσω στα 90s «στέλνει» τους Ρώσους στρατιώτες στην Ουκρανία η Starlink – Τι έκανε ο Έλον Μασκ
- Η Huawei αναδεικνύεται Top Employer 2026 για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα
- Παραιτήθηκε η Άννα Στρατινάκη από την Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου της Αγοράς
- SpaceX: Μετά τα αυτοκίνητα, τους πυραύλους και τα ρομπότ, ο Μασκ ετοιμάζει δορυφορικό τηλέφωνο
- ΚΕΔΕ: Η Ελληνική Γλώσσα έχει οικουμενική αξία


