30

Συνεργασία με τον πρωθυπουργό είχε το μεσημέρι της Παρασκευής ο υπουργός Υγείας. Ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι επίκειται η κατάθεση του ν/σ για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, στο οποίο θα υπάρχει τροπολογία για την ενοικίαση 30 κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο «Ερρίκος Ντυνάν» σε τιμές δημοσίου και με το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου.

Τα επόμενα νομοσχέδια, όπως είπε, αφορούν την ποιότητα στο χώρο της Υγείας, το φάρμακο, την ιατρική δεοντολογία και τις προμήθειες των νοσοκομείων.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον οικογενειακό γιατρό είπε ότι αποτελεί βασικό εξάρτημα για το Πρωτοβάθμιο Σύστημα Υγείας και έως τα τέλη του 2005 θα έχει κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο.

Ακόμη τόνισε ότι αναμένει σε συνεννόηση με τον υπουργό Οικονομίας να ληφθούν αποφάσεις για την πρόσληψη προσωπικού σε μόνιμες οργανικές θέσεις. Συγκεκριμένα, έχει ζητήσει να προσληφθούν 9.500 άτομα για να καλυφθούν τα κενά σε νοσηλευτικό προσωπικό και στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού είπε ότι δεν τον αφορά το θέμα, ούτε πόσοι και ποιοι υπουργοί (όπως ήταν η ερώτηση) θα απομακρυνθούν.

«Χρειάζεται καλύτερος συντονισμός στην κυβέρνηση, ταχύτερη λήψη αποφάσεων ώστε να είναι πιο αποτελεσματική» υπογράμμισε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ