Τριήμερο επαφών στην Ουάσινγκτον για τον Γιώργο Βουλγαράκη
Με στόχο να αναδείξει την ελληνική εμπειρία από την επιτυχή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων επισκέπτεται την Ουάσινγκτον ο Γ.Βουλγαράκης. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης θα έχει επαφές με υπουργούς, αξιωματούχους και τους επικεφαλής της CIA και του FBI.
71
Με στόχο να αναδείξει την αντιτρομοκρατική εμπειρία που απέκτησαν οι ελληνικές αρχές από την επιτυχή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων επισκέπτεται την Ουάσινγκτον ο Γιώργος Βουλγαράκης.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης θα έχει το επόμενο τριήμερο επαφές με υπουργούς και άλλους ανώτερους αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης, όπως και με τους επικεφαλής της CIA και του FBI.
Στις επαφές του αυτές ο κ. Βουλγαράκης αναμένεται να συζητήσει τη διμερή συνεργασία στη μεταολυμπιακή εποχή, καθώς και την περιφερειακή συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο.
Η αποτελεσματικότητα κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων έχει βελτιώσει αισθητά την εικόνα της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, με αποτέλεσμα να της εκχωρείται πρωταγωνιστικός ρόλος στην ασφάλεια των Βαλκανίων, όπου προβλήματα όπως το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και η διακίνηση ναρκωτικών και γυναικών εμφανίζονται ιδιαίτερα οξυμμένα.
Οι Αμερικανοί δεν κρύβουν την δυσαρέσκειά τους για την απελευθέρωση των Γιάννη Σερίφη και Χρήστου Τσιγαρίδα, αν και κατανοούν ότι δεν οφείλεται σε πολιτικές, αλλά δικαστικές αποφάσεις. Ταυτόχρονα, προσβλέπουν σε στενή συνεργασία και υπολογίζουν στον επαγγελματισμό που, όπως σημειώνουν, έχουν αποκτήσει η Αντιτρομοκρατική και άλλες αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες κατά την προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Τη Δευτέρα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης θα μιλήσει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με 30 αναλυτές και ειδικούς περί την τρομοκρατία στο «Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών» της Ουάσινγκτον και θα παρουσιάσει την ελληνική εμπειρία από την αντιμετώπιση του φαινομένου. Θέμα της ομιλίας του είναι: «Καταπολέμηση της τρομοκρατίας και διατλαντικές σχέσεις: Η ελληνική εμπειρία».
Στη συνέχεια θα συναντηθεί διαδοχικά με τη σύμβουλο του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους για θέματα εσωτερικής ασφάλειας, Φράνσις Τάουνσεντ, και με τον υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας, Μάικλ Τσέρτοφ. Θα τιμηθεί επίσης σε δεξίωση που παραθέτει ο Ελληνας πρέσβης Γ.Σαββαΐδης στην πρεσβευτική κατοικία από το «Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Κληρονομιάς», έναν οργανισμό που προωθεί ισχυρότερες εμπορικές, πολιτιστικές και αμυντικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.
Την Τρίτη, ο κ. Βουλγαράκης θα συναντηθεί με το διευθυντή του FBI, Ρόμπερτ Μιούλερ, τον υφυπουργό Εξωτερικών για πολιτικές υποθέσεις, Νίκολας Μπερνς, και τον υπουργό Δικαιοσύνης Αλμπέρτο Γκονζάλες. Εν συνεχεία θα παραστεί σε δείπνο που παραθέτουν προς τιμήν του το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο και το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης θα ολοκληρώσει την παραμονή του στην Ουάσιγκτον την Τετάρτη, με συνάντηση που θα έχει με το διευθυντή της CIA, Πόρτερ Γκος. Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη, όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ομογένειας και ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες.
Στην Ουάσιγκτον, ο κ. Βουλγαράκης θα συνοδεύεται από το διοικητή της ΕΥΠ, Ιωάννη Κοραντή, και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ιράν: Ο Τραμπ υπογράφει διάταγμα με απειλή δασμών σε χώρες που συναλλάσσονται με την Ισλαμική Δημοκρατία
- «Πιστεύουν ότι η Λόρα κινδυνεύει & ζητούν από τις γερμανικές Αρχές να την βρουν» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Το νέο δίλημμα
- «Αντί να γκρινιάζετε, αναλάβετε τις ευθύνες σας», λέει ο Λεσκίρ στους εργοδότες
- Μαζική ανάκαμψη στη Wall Street μετά την κατάρρευση
- Το ευρώ ανεβαίνει, όμως η ισχύς του… παραμένει ζητούμενο

