28

Aνοιγμα προς τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών κάνει ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέκος Αλαβάνος, αποκλείοντας ωστόσο κεντρικές συμφωνίες με τη Χαριλάου Τρικούπη, τη Ρηγίλλης και τον Περισσό.

«Δεν υπάρχει κανένα έδαφος για κεντρικές συμφωνίες με τα άλλα κόμματα. Ούτε για μία γενική κατεύθυνση ότι τοπικές συνεργασίες θα γίνουν με τον έναν πόλο του δικομματισμού. Δεν μπορούμε να δεχτούμε τα ιμάτια των νομαρχιών και των δήμων να διαμοιραστούν μεταξύ Ρηγίλλης, Χ.Τρικούπη, Περισσού και Κουμουνδούρου», δηλώνει ο κ. Αλαβάνος στην Απογευματινή της Κυριακής.

Δεν έχουν νόημα «οι αλληλοεξυπηρετήσεις, οι υποστηρίξεις με ανταλλάγματα και χωρίς προγραμματική βάση. Δεν έχουμε στόχο, όμως, να δημιουργήσουμε μία υγειονομική ζώνη απέναντι σε πολίτες που έχουν στηρίξει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ», προσθέτει ο κ. πρόεδρος του ΣΥΝ.

Ειδικότερα για τις σχέσεις του Συνασπισμού με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Αλαβάνος ξεκαθαρίζει ότι «τα περί ιδεολογικοπολιτικής συγγένειας, φλερτ και αισθήματα με το ΠΑΣΟΚ δεν υφίστανται». Επίσης, αναφερόμενος στα φορολογικά μέτρα, υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση «έβαλε τέρμα στο μύθο της ήπιας προσαρμογής», ενώ σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο χώρο της εκκλησίας τονίζει ότι δεν γίνεται κάθαρση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ