
Η Τεχεράνη διαψεύδει χειραψία μεταξύ των ηγετών Ιράν και Ισραήλ στην κηδεία του Πάπα
Ο Ιρανός πρόεδρος Μοχάμαντ Χαταμί διέψευσε ότι συνομίλησε ή χαιρέτισε τον Ισραηλινό ομόλογό του Μοσέ Κατσάβ, στη διάρκεια της κηδείας του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β. Αντίθετα, η Δαμασκός παραδέχθηκε ότι υπήρξε χειραψία μεταξύ των ηγετών Συρίας και Ισραήλ.
53
Ο Ιρανός πρόεδρος Μοχάμαντ Χαταμί διέψευσε ότι συνομίλησε ή χαιρέτισε τον Ισραηλινό ομόλογό του Μοσέ Κατσάβ, στη διάρκεια της κηδείας του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β.
Όπως μετέδωσε το BBC, ο Μοσέ Κατσάβ δήλωσε ότι με τον Μοχάμαντ Χαταμί αντάλλαξαν μερικές κουβέντες, στα περσικά, τα οποία γνωρίζει καθώς έχει γεννηθεί στο Ιράν, ωστόσο ο Ιρανός πρόεδρος έσπευσε να διαψεύσει, ακόμη και ότι υπήρξε χειραψία με τον Ισραηλινό ομόλογό του.
«Αυτές οι κατηγορίες είναι ψευδείς… Δεν είχα συνάντηση με καμία προσωπικότητα του Σιωνιστικού καθεστώτος» δήλωσε ο Χαταμί.
Η Δαμασκός, από την πλευρά της, επιβεβαίωσε ότι μεταξύ του Σύριου προέδρου και του Ισραηλινού ομολόγου του υπήρξε χειραψία, ωστόσο επισήμανε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι αλλάζει κάτι στη θέση της Συρίας απέναντι στο Ισραήλ.
Το Ιράν και η Συρία δεν αναγνωρίζουν το κράτος του Ισραήλ και η Συρία, επισήμως, είναι σε εμπόλεμη κατάσταση με το Ισραήλ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιταλία: Η Μελόνι απαντά στον ρώσο παρουσιαστή για την «πιστοποιημένη ηλίθια» και «κακή και άσχημη γυναικούλα»
- Το Περού αναβάλλει για τουλάχιστον μερικούς μήνες την αγορά F-16 από τις ΗΠΑ
- Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 5 έγκλειστοι νεκροί κατά την εξέγερση σε φυλακή υψίστης ασφαλείας
- Φλόριντα: Νέα εκτέλεση θανατοποινίτη – Είχε σκοτώσει γειτόνισσά του το 1990
- Ιράν: Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν χαιρετίζει την παράταση της κατάπαυσης του πυρός
- Λίβανος: Το ΣΑ του ΟΗΕ καταδικάζει την επίθεση κατά της UΝIFIL έπειτα από τον θάνατο γάλλου κυανόκρανου

